Geen enkele verkeersdode in Roeselare, Izegem en Hooglede in het jaar 2023

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de politieraad kwamen de verkeerscijfers van 2023 aan bod. Opmerkelijk is dat er op Roeselaarse wegen vorig jaar geen enkele verkeersdode viel.

In 2023 vielen er in de politiezone RIHO, waaronder de steden Roeselare en Izegem en de gemeente Hooglede vallen, slechts twee verkeersdoden: één in Izegem en één in Hooglede. In Roeselare viel er zelfs geen enkel verkeersslachtoffer. In vergelijking met 2014 is ook het aantal zwaargewonden en lichtgewonden erg gedaald. Vorig jaar geraakten 24 betrokkenen zwaargewond bij een verkeersongeval, 393 anderen liepen lichte verwondingen op. Tijdens de weekends waren er 73 ongevallen.

Opvallend is ook dat het aantal ongevallen op de Rijksweg, die doorheen de politiezone loopt, erg gedaald is. In 2014 waren er nog 13 ongevallen, vorig jaar waren dat er 2. “De positieve cijfers maken duidelijk dat we goed op weg zijn om onze verkeersdoelstellingen op lange termijn, 0 verkeersdoden en 0 zwaargewonden in 2050, te halen. Snelheids-en alcoholcontroles blijven echter noodzakelijk. Ook sensibilisering rond defensief rijden en aandacht voor (elektrische) fietsers is belangrijk”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier