Daags nadat BMW vitrine van Toolstation Oostende binnenrijdt, is winkel weer open: “Een halfuur eerder waren er nog klanten aanwezig”

Filiaalmanager Angelo Sarrazin in de vitrine, die tijdelijk hersteld werd met houten panelen. © Collage CCA
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Toolstation Oostende in de Torhoutsesteenweg opende donderdagochtend opnieuw de deuren. Nog geen twaalf uur eerder reed een 54-jarige automobiliste met haar BMW de glazen vitrine van de winkel binnen. De materiële schade is enorm, maar gewonden vielen er niet. “Het klonk net als vuurwerk”, zegt filiaalmanager Angelo Sarrazin (40).

In juni vierde de gereedschapswinkel nog hun eenjarig bestaan van het Oostendse filiaal, een maand later was de feestvreugde even verdwenen. Een 54-jarige automobiliste reed woensdagavond rond 18 uur met haar wagen de glazen vitrine binnen. De bestuurster zou een verkeerd manoeuvre uitgevoerd hebben.

De vijftiger en een 23-jarige passagier werden afgevoerd naar het ziekenhuis ter controle, maar gewonden vielen er niet. Al had het ongeval ook helemaal anders kunnen aflopen. “De winkel was een halfuur dicht”, vertelt filiaalmanager Angelo. “We hadden de winkel afgesloten en stonden eigenlijk op punt van vertrek.” Plots hoorden de aanwezige medewerkers een luide knal. “Het klonk als vuurwerk, wat hier wel vaker aan de kust te horen is. Toch klonk het wel heel dichtbij.”

Herstellingswerken

Angelo en zijn personeelsleden gingen poolshoogte nemen in de winkel. Tot hun verbazing zagen ze plots dat een deel van de vitrine aan diggelen lag en dat een voertuig middenin de winkel stond. “Vanaf toen is alles heel hectisch verlopen”, zegt Angelo. “We hebben onmiddellijk de hulpdiensten gebeld.”

De ambulance, brandweer en politie snelden meteen ter plaatse. “De brandweer haalde uiteindelijk de wagen uit de vitrine en ruimde al het glas op.” Later op de avond kwam een aannemer langs om de vitrine met houten panelen dicht te maken en te beveiligen. “Dat alles heeft tot rond 22 uur geduurd. Het was een hectische avond.”

De brandweer stelde vast dat er geen stabiliteitsproblemen zijn in het gebouw. Daarom kreeg Toolstation Oostende van de brandweer groen licht om de deuren opnieuw openen. “Het was een korte nacht voor ons, maar we zijn blij dat we opnieuw open kunnen. Er is gelukkig enkel materiële schade. Was de winkel nog open geweest, dan hadden er klanten op die plaats kunnen staan. Ik mag er niet aan denken dat dat zou gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier