BMW rijdt op volle snelheid tegen Volvo op N35 in Handzame

(FOTO JH)
Redactie KW

Op de Staatsbaan (N35) in Handzame (Kortemark) is een inhaalmanoeuvre op volle snelheid zaterdagavond verkeerd gelopen. Een man in een BMW X5 haalde een oldtimer Volvo break in net op het moment dat die wou afslaan. De klap was groot en beide wagens werden weggeslingerd. Er viel een gewonde.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagavond om 18.25 uur op de Staatsbaan in Handzame. Een man uit Izegem reed er in zijn BMX X5 in de richting van Diksmuide toen hij op volle snelheid een trager rijdende oldtimer Volvo break wilde inhalen. Net op dat moment wou de man in zijn oude Volvo echter links afslaan naar de Brouckstraat. Welke bestuurder het manoeuvre verkeerd inschatte of niet genoeg aandachtig was moet blijken uit de verklaringen bij de politie. In ieder geval was de klap hevig en werden beide auto’s weggeslingerd. De BMW vertoonde veel schade rechts vooraan en sleepte zelfs het afgebroken wiel van de Volvo mee. De bestuurder kon de SUV tot stilstand brengen op de weg.

De Volvo, een liefhebbersauto, werd naar de overkant van de weg geslingerd. De auto kwam gelukkig tot stilstand net voor een diepe gracht naast het treinspoor en naast een boom. In de Volvo raakte een man lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. Door het ongeval lagen er wat brokstukken op de weg waardoor het verkeer beurtelings moest passeren. Beide auto’s liepen zware schade op en werden getakeld. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier