Bestuurder uit wagen geslingerd bij zwaar ongeval op E403 in Ardooie

De man werd zwaargewond bij het ongeval. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de E403 ter hoogte van Ardooie is dinsdag een zwaar ongeval gebeurd. Een wagen botste er tegen de middenberm, raakte een vrachtwagen en belandde daarna op zijn dak. De bestuurder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval stond er ruim anderhalf uur een file.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.15 uur. Een bestuurder van een Volkswagen reed met zijn voertuig op de E403 richting Doornik. Plots liep het echter helemaal verkeerd voor de man. Hij wou een vrachtwagen inhalen, maar botste daarbij tegen de middenberm. De wagen belandde uiteindelijk op zijn dak en raakte daarbij ook nog de vrachtwagen. Enkele voertuigen stopten onmiddellijk. Terwijl de hulpdiensten toesnelden, ontfermden enkele passanten zich over de man. Hij bleek serieuze verwondingen aan zijn hoofd opgelopen te hebben. De man werd naar AZ Delta in Roeselare gebracht.

Na het ongeval duurde het een tijdje vooraleer de takelaar kon starten met het weghalen van het autowrak. De politie wou er zeker van zijn dat het slachtoffer buiten levensgevaar was. Toen dat het geval bleek te zijn, kon de wagen getakeld worden. Op het wegdek lagen ook nog heel wat voorwerpen afkomstig uit de wagen. Die werden ook weggehaald. Door het ongeval was er een serieuze file ontstaan in de richting van Doornik. Die file was al snel enkele kilometers lang. Het verkeer kon stapvoets, via de pechstrook, langs het ongeval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier