80-jarige vrouw in levensgevaar na verkeersongeval in Torhout

Het ongeval gebeurde op dit kruispunt. © JH
Redactie KW

Een 80-jarige vrouw ligt sinds zaterdagavond in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval in Torhout. De auto waar de vrouw als passagier op de achterbank zat, werd in de flank gegrepen waarna de auto tegen een gevel tot stilstand kwam.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagavond om 18.30 uur op het kruispunt van de Kortemarkstraat met de Moereveldstraat in Torhout. Een 84-jarige vrouw uit Zuienkerke reed in de Moereveldstraat in de richting van Ichtegem en dwarste het kruispunt van de Kortemarkstraat. Daarbij moest de bejaarde vrouw voorrang verlenen, maar dat gebeurde niet. Haar wagen werd in de linkerflank gegrepen door een 29-jarige man uit Kortemark die richting Torhout reed. Door de klap werd de auto weggekatapulteerd. De auto denderde nog het kruispunt over, reed daarna een voortuin van kiezels op en kwam tot stilstand tegen de hoek van een woning.

Vrouw in levensgevaar

“In de wagen zat naast de 84-jarige bestuurster een 82-jarige man uit Zedelgem vooraan”, meldt de politie Kouter. “Een 82-jarige vrouw uit Zedelgem zat op de achterbank. Zij werd zwaargewond en werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare. Beide wagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld.” De andere inzittenden van beide auto’s bleven ongedeerd. Twee dagen later is de toestand van de vrouw nog ongewijzigd en ligt ze nog steeds in het ziekenhuis. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier