Man komt vast te zitten in oplegger met aardappelen

Toen de brandweer arriveerde was de man zo goed als volledig bevrijd uit zijn netelige positie. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De brandweer van Zwevezele werd vrijdagochtend omstreeks 11.30 uur opgeroepen naar een loods van het bedrijf Deschout Potatoes langs de Brugsesteenweg in Zwevezele, pal op de grens met Oostkamp. Een man zat er vast tussen de aardappelen in een oplegger.

Vrijdag kort voor de middag reed een medewerker van FarmTrans één van de terreinen van Deschout Potatoes op om er aardappelen te lossen. Daarbij liep het echter plots verkeerd. Een man kroop in de oplegger en opende de schuif waarachter de aardappelen zich bevonden. Die rolden echter allemaal naar voren waarna de man tot aan zijn middel te midden van de aardappelen stond.

Hij probeerde door de aardappelen te waden, maar dat lukte moeilijk. Een andere medewerker van het bedrijf snelde toe, maar zelfs met die hulp bleef het moeilijk voor de man om zichzelf uit de netelige situatie te bevrijden. De brandweer van Zwevezele werd ingeschakeld en ook een MUG-team en ambulance snelden ter plaatse. Bij aankomst was de man echter zo goed als uit de oplegger. Met een laatste helpende hand geraakte hij gezond en wel terug op de grond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier