Fietser (75) komt om het leven in Kortemark, omstandigheden nog onduidelijk

Het ongeval gebeurde langs de Staatsbaan in Kortemark. © JH
Redactie KW

Een 75-jarige fietser uit Hooglede is donderdagochtend om het leven gekomen in Kortemark. Wat er precies gebeurde, is nog erg onduidelijk. Wellicht werd de man aangereden. “Een deskundige moet meer duidelijkheid brengen”, meldt het parket van West-Vlaanderen.

Wat gebeurde er donderdagochtend rond 9.30 uur op de drukke Staatsbaan (N35) in het centrum van Kortemark? Dat blijft voorlopig erg onduidelijk. Het was een automobilist die rond dat uur plots een man met zijn fiets op het fietspad of de weg zag liggen.

Het slachtoffer, een 75-jarige man uit Hooglede, werd wellicht kort daarvoor aangereden. Er waren evenwel geen getuigen. Medische hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De brandweer plaatste een tent over het lichaam en de politie sloot de Staatsbaan volledig af.

Onbekend voertuig?

Wat er dus gebeurde, wordt volop onderzocht. De meest voor de hand liggende piste is dat de fietser vanuit een klein steegje naar de drukke Staatsbaan fietste en daar gegrepen werd door een voertuig. Gelet op zijn verwondingen gaat het wellicht om een zwaar voertuig of een vrachtwagen. Die stond evenwel niet meer ter plaatse. Als het om een vrachtwagen gaat, heeft die mogelijk niets gemerkt van het ongeval.

De politie onderzoekt nu beelden van de ANPR-camera’s om na te gaan of het voertuig daarop te zien is. “We kunnen bevestigen dat een man uit Hooglede geboren in 1949 om het leven is gekomen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse parket. “Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn werd een deskundige ter plaatse gestuurd om opheldering te brengen.”

Verkeershinder

Door het ongeval werd de drukke Staatsbaan tussen de Hoogledestraat en de Amersveldestraat volledig afgesloten voor het verkeer. Dat verkeer, veelal zware vrachtwagens, moest urenlang omrijden wat veel verkeershinder veroorzaakte. De dienst slachtofferhulp van de politie kon intussen de nabestaanden van de fietser op de hoogte brengen. De man laat een zoon, schoondochter en drie kleindochters achter. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier