Elien (17) belandt onder raftingboot tijdens sportdag in De Haan en ontsnapt aan drama

Elien Hoogewys (17) beseft dat ze veel geluk had. © MM
Redactie KW

Een meisje van 17 is aan het ergste ontsnapt nadat ze tijdens een sportdag aan zee onder een raftingboot terechtkwam voor de kust van De Haan . Het meisje raakte in paniek, maar kon door medeleerlingen en haar leerkracht naar het strand gebracht worden. De tiener kreeg veel zeewater binnen, was even bewusteloos en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. “Elien is heel erg onder de indruk. Ze beseft da ze véél geluk heeft gehad”, vertelt haar mama Stefanie.

Het moest een ontspannen sportdag worden voor de leerlingen van het 6de en 7de jaar van de Tectura school uit Merelbeke. Eén van hen was Elien Hoogewys (17). “In de namiddag stond er een activiteit op zee gepland”, doet het meisje het verhaal. Daags na de feiten is ze nog steeds erg onder de indruk van er gebeurde.

“We gingen raften en zaten met 6 leerlingen een een leerkracht op het bootje. Maar op een bepaald moment sloeg de boot om. Ik raakte onder de boot en kon niet meteen ontsnappen.”

Veel zeewater binnen

De tiener raakte in paniek en kreeg al snel heel wat zeewater binnen. Ook haar lichaamstemperatuur daalde snel. Gelukkig grepen haar medeleerlingen en leerkracht snel in. Ze slaagden erin de boot terug te kantelen en Elien mee te vervoeren richting strand. Het meisje bleek buiten bewustzijn en had een onregelmatige hartslag.

De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar bij aankomst van de MUG-arts kwam Elien gelukkig terug bij bewustzijn. “Ze was logischerwijs wel in shock van wat er net was gebeurd”, pikt haar mama Stefanie in.

“Ze hebben haar ter plaatse de nodige zorgen toegediend en nadien overgebracht naar het ziekenhuis ter observatie. Als moeder hoop je zo’n telefoontje natuurlijk nooit te krijgen. “Er is iets gebeurd met Elien, maar ze is buiten levensgevaar”, belde de school mij op.

Op zo’n moment schrik je enorm. Al wil ik benadrukken dat we zeker niet kwaad zijn op de school of leerkrachten. Ze hebben goed voor mijn dochter gezorgd. Ook op zee en tijdens het raften volgden ze gewoon alle richtlijnen die ze zelf kregen.”

Veel geluk

In het ziekenhuis constateerden de artsen dat Elien een verschoven ruggenwervel overhoudt aan het incident. “Ze mocht gelukkig al terug naar huis komen, al moet ze komende week wel nog verdere controles ondergaan in het ziekenhuis”, aldus Stefanie.

“Het spreekt voor zich dat Elien nog steeds heel erg onder de indruk is. Ze beseft dat ze héél veel geluk heeft gehad en dat het allemaal nog erger kon aflopen. Of ze nu schrik heeft van de zee? Ik denk vooral dat Elien niet snel meer in een bootje zal kruipen. Maar het belangrijkste is dat alles goed is afgelopen.”

(MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier