https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeentearbeider (56) overleden nadat hij met Piaggio in kanaal rijdt

Rudi Boucquez.
Rudi Boucquez.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Dinsdag kort na de middag reed de onfortuinlijke Rudi Boucquez (56) met zijn driewielige Piaggio van de gemeente Middelkerke in de vaart in de Monnikenstraat. Twee politiemannen sprongen hem nog achterna, maar alle hulp kwam te laat. “Hij was een zeer gewaardeerde werknemer”, klinkt het bij burgemeester Jean-Marie Dedecker. De man laat zijn echtgenote, Carine, na.

De Piaggio werd in 2018 ter beschikking gesteld van de gemeente Middelkerke. Het was het nieuwe wapen van de reinigingsdienst. De driewieler met laadbak en cabine werd vaak door Rudi bestuurd. Het werd gebruikt om sluikafval te ruimen en verschillende klusjes uit te voeren voor de gemeente. Het was met dat voertuig dat Rudi, die in Koekelare woont met zijn vrouw Carine, om onbekende reden in het water terecht kwam.

Een landbouwer die er in de buurt aan het werk was, verwittigde de hulpdiensten toen hij het voertuig zag boven drijven. “Aan de sporen te zien reed de Piaggio nog dertig meter verder in het gras alvorens hij uiteindelijk in het water terecht kwam”, vertelt de man. “Daarop heb ik meteen de hulpdiensten verwittigd.”

Politie in het water

De politie was als eerste ter plaatse. Twee inspecteurs sprongen meteen het water in en konden Rudy uit zijn voertuig bevrijden. “Ik moet beide inspecteurs feliciteren voor hun moed”, vertelt commissaris Frank Delva van de politie van Middelkerke. “Ze hebben correct gereageerd door in het koude water die man uit zijn voertuig te halen. Daarop zijn ze meteen met de reanimatie gestart, die werd overgenomen eens de hulpdiensten ter plaatse waren. Daarna werden ze naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. Ze zijn aan de beterhand en voegden zich inmiddels terug bij de eenheid.”

Onmisbare kracht

Burgemeester Jean-Marie Dedecker reageert erg aangeslagen op het ongeval met dodelijke afloop. “Rudi werkte ondertussen al 37 jaar voor de gemeente”, vertelt de burgemeester. “Ook zijn broer Ronny werkt hier al meer dan dertig jaar. Rudi was een enorm goede werkkracht en had zichzelf haast onmisbaar gemaakt voor het team. We hebben heel wat landelijke wegen op ons grondgebied en Rudi zorgde ervoor dat die proper bleven. Hij deed dat voortreffelijk. In Middelkerke en omstreken kent iedereen, iedereen. Wie Rudi heeft gekend, weet wat voor een fantastische man hij was. Hij zal ongetwijfeld gemist worden.

Oorzaak onduidelijk

Algemeen directeur van de technische dienst Jurgen Vergauwe sprak Rudi nog dinsdagochtend: “Hij was zoals altijd begaan en geïnteresseerd”, vertelt Jurgen. “Het is voor ons nog steeds onduidelijk hoe het ongeval gebeurd is.” Het Arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen startte een opsporingsonderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Hierbij wordt een beroep gedaan op de sociale inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk. Ook werd een wetsgeneesheer gevorderd om de oorzaak van het overlijden te bepalen. De activiteiten in de werkhuizen zijn dinsdag vanaf 16 uur gestaakt. De verschillende ploegverantwoordelijken zorgen nu voor opvang en steun voor de collega’s, want de verslagenheid is groot.

De burgemeester riep om 16.30 uur alle gemeentearbeiders samen om hen toe te spreken. “Ik heb een minuut stilte gevraagd en die mensen een hart onder de riem gestoken. Rudi was erg graag gezien. Dit is een zware klap voor iedereen”, aldus de burgemeester.

De vrouw en de familie van Rudi worden bijgestaan door slachtofferhulp van de politie. In de gemeentelijke werkhuizen ligt een rouwregister.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten