VIVA-SVV en Covias lanceren ruilkastje voor plantenoverschotten en stekjes

Christel Snauwaert, Barbara Dermaut, Truus Barremaecker, Maud Boey, Alana Mylaert, Wart Vanderschuere en Eveline Outtier. (foto Regi)
Christel Snauwaert, Barbara Dermaut, Truus Barremaecker, Maud Boey, Alana Mylaert, Wart Vanderschuere en Eveline Outtier. (foto Regi)
Redactie KW

Vrouwenvereniging VIVA-SVV en ontmoetingscentrum Covias/De Klaver slaan de handen in elkaar en laten de buurt groeien en bloeien. Samen lanceren ze in Beernem het Stekjesplekje.

VIVA-SVV is een vrouwenvereniging waarbij vrouwen zich goed in hun vel voelen. Samen genieten draagt bij tot het wegraken uit een sociaal isolement. Samen met Covias/De Klaver lanceert VIVA-SVV een plantenruilkastje. “De bedoeling is om buren overschotten van eigen planten en stekjes te laten delen met elkaar”, aldus Maud Boey, educatief medewerker van VIVA-SVV.

Groene vrienden

“Samen ontwierpen we een handig ruilkastje dat zichtbaar zal worden opgesteld in de tuin van Covias/De Klaver en waar mensen vrij stekjes kunnen afzetten of ophalen. Het ruilsysteem is een manier van circulair omgaan met plantenoverschotten om iedereen de kans te geven een groepje groene vrienden uit te bouwen”, vertelt Maud Boey nog.

“Wij baten deze zomer daarenboven een gezellige zomerbar uit”, aldus Christel Snauwaert, medewerker Covias/De Klaver.

“Het is onze bedoeling de buurt samen te brengen en het enthousiasme voor planten te verspreiden op een duurzame en laagdrempelige wijze. In de tuin is er immers een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners met een uitgebreid aanbod aan workshops gelinkt aan het ruilkastje.”

“We zoeken per kastje een peter of meter, die de plantjes verzorgen en een oogje in het zeil houden. Zo hebben we voor Beernem al Evelien Outtier en Ward Vanderschuere, twee lokale vrijwilligers die meewerken aan dit project”, besluit Christel Snauwaert.

Regionaal verantwoordelijke Delphine Verscheure is tevreden met het opfleurend initiatief. Ze hoopt dat het Stekjesplekje hopelijk de buurt in Beernem zal laten bloeien en groeien. (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier