Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

De sloopaanvraag voor de hoeve werd geweigerd. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.

De Jacobinessenhoeve, die langs de Klemskerkestraat ligt, was eigendom van de Brugse Jacobinessenorde en gaat terug tot midden 16de eeuw. “Vermits het ANB zelf geen concrete plannen heeft met de hoeve, is de verkoop de enige uitweg. De toekomstige invulling van de hoeve zal op een zorgvuldige manier moeten gebeuren en met het grootste respect voor de erfgoedwaarde en het omliggende natuurgebied”, geeft bevoegd schepen Kristof Vermeire (Team Bredene) aan.

Invulling

Een recreatieve invulling behoort volgens Vermeire tot de mogelijkheden. “Ik denk hierbij aan een (kleinschalige) hotel- en restaurantfunctie. Een andere mogelijkheid is een diensten- of woonfunctie.”

Vermeire belooft het dossier met bijzondere aandacht op te volgen. “Maar ik ben alvast tevreden dat de slooppiste van de baan is. De verkoop biedt nieuwe toekomstperspectieven voor deze waardevolle hoeve.” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier