Dit jaar komen er in Brugge maar liefst 500 bordjes bij die de bomen op de Vesten en in de stadsparken van bondige informatie voorzien. “Enkele unieke bomen krijgen ook een eigen QR-code om online nog extra informatie mee te geven”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
Het Brugse stadsbestuur investeert in nieuwe naambordjes om de wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers te informeren over het rijke bomenbestand in de stad. Vorig jaar werd een oproep gelanceerd naar vrijwilligers om de talrijke naambordjes te inventariseren.
“De grote respons die we toen kregen op onze oproep, toont dat er een sterke en groeiende interesse is in het educatieve aspect van de groene longen van onze verstedelijkte omgeving, maar ook in de bomen in het algemeen”, zegt schepen van Openbaar Domein en Groenbeleid Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus).
In 2020 werden 211 bomen voorzien van een nieuw naambordje, iets groter dan de oude bordjes en voorzien van het stadslogo. Die werden aangebracht in het Graaf Visartpark, Hof Arents, Astridpark, Minnewaterpark, Pastoor Van Haeckeplantsoen en het Professor Sebrechtspark.
Nog minstens 500 naambordjes extra
Dit jaar komen er nog minstens 500 naambordjes bij. De nieuwe bordjes komen op de bomen in de tuin van het Guido Gezellehuis, Sincfalapark, Hof De Jonghe, Baron Ruzettepark, Tudor Beisbroek en de Vesten.
“Zo verdubbelt de Stad de bordjes in aantal. Na de werkzaamheden daar, voor de nieuwe parking, is het Koning Albertpark aan de beurt. Later volgen onder meer ook nog de Koude Keuken, Park De Rode Poort, de Centrale Begraafplaats, Park Ten Poele en het Leliepark”, stelt schepen Van Volcem.
QR-codes met extra informatie
“We denken nu overigens nog verder na over hoe we de naambordjes nog verder in de kijker kunnen zetten. Zo wordt er gedacht aan een bomenwandeling, een infofolder, een eventueel peter- en meterschap voor onze bomen… Dit maakt deel uit van de beheerplannen voor de Vesten en onze andere stadsparken.”
“Enkele unieke bomen krijgen sowieso een QR-code, dat is nu al het geval hier vlakbij de Gentpoort. Zo kunnen we op een hedendaagse, vlotte manier online nog extra informatie en duiding meegeven.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier