Markttuin geopend op Marktplein

De Markttuin werd officieel geopend. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag werd de nagelnieuwe Markttuin geopend op het Marktplein in Harelbeke, een combinatie van zit- en picknickbanken, een speelzone met speeltoestellen en heel wat groen en bomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. De tuin blijft tot half september.

Na het heraanleggen van het Marktplein in 2022 luisterde Stad Harelbeke actief naar de groeiende roep van inwoners en lokale handelaars voor meer groen en beleving in het hart van de stad. “We kwamen tot de conclusie dat we het plein groener, gezelliger en levendiger moesten maken, ook voor senioren”, duidt burgemeester Alain Top (Vooruit). “We doen wat we beloofden: een groen oase, speel- en belevingsruimte voor alle publieke ruimtes, dit allemaal aantrekkelijk en klimaatrobuust”, zegt schepen van Milieu Tijs Naert (Groen).

De speeltuin kreeg onder meer planten- en zitbanken, een reuzegroot schaakbord, een plaats voor panna-voetbal en veel nieuwe speeltuigen en zandbak. De tuin blijft open tot half september. “We bekijken later om de tuin definitief te behouden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier