Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke

Het doorknippen van het lint, het Krekelpark is nu officieel geopend. © LB
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Zondag knipte de Meulebeekse schepen van Natuur, Danny Bossuyt officieel het lint aan het Krekelpark door. Het park werd daarmee feestelijk geopend en ook meteen in gebruik genomen. “Wandelen in dit park is voedsel voor de geest”, klinkt het enthousiast.

In 2020 kocht de gemeente Meulebeke een perceel grond van twee hectare dat aansloot op het sport en recreatiedomein Ter Borcht. De aankoop zorgde toen voor heel wat commotie in de gemeenteraad. Het perceel is gelegen naast de jeugdlokalen op de Hoeve Vincent en in de Krekelstraat.

Bedoeling was toen om een nieuwe, publiek toegankelijke ontmoetingsplaats te creëren met ruimte voor natuurbeleving en recreatie. De aankoopsom bedroeg 175.000 euro. Vier jaar later is het zover. Op zondag 22 september 2024 werd het Krekelpark officieel geopend.

“De coronapandemie zorgde er toen voor dat heel wat gemeentebesturen hun best deden om in te zetten op het versterken van de sociale cohesie en het creëren van publieke ontmoetingsplaatsen in een aangename leefomgeving”, aldus burgemeester Dirk Verwilst.

Subsidie

Om dit alles te realiseren kon Meulebeke rekenen op een projectsubsidie van 50.000 euro uit het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het project werd uitgevoerd door landschapsarchitect Geert Bossaert uit Moorslede.

Jan Belaen uit Meulebeke zorgde voor de aanleg van het terrein. De aanleg van het terrein werd gegund op 138.644 euro. Na het welkomstwoord van de burgemeester en van Kylian Vande voorde van het Herstelfonds van de Provincie, maakte Geert Bossaert een wandeling doorheen het park met de aanwezigen, buren en gebruikers van Hoeve Vincent.

Op maat van de mens

Geert vindt het heel belangrijk dat het park is aangelegd op maat van de mens. “Wandelen in zo een park is echt voedsel voor de geest”, zo noemde hij het.

De aanwezige bloemenweiden worden straks nog ingeplant met bomen en struwelen en er komen nog 12 notenbomen langs de speeltuigen op de weide. Er werd ook heel aandacht besteed aan de biodiversiteit die in het park aanwezig is.

Na het officieel doorknippen van het lint en het onthullen van het bord dankte schepen van Natuur, Danny Bossuyt, iedereen die zijn schouders onder het project zette. Hij drukte zijn wens uit dat straks heel wat Meulebekenaren van deze unieke groene oase komen genieten.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier