Gezinsbond Westrozebeke plant vijftien nieuwe geboortebomen aan

De Gezinsbond heeft opnieuw enkele geboortebomen aangeplant. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De Gezinsbond Westrozebeke organiseerde in samenwerking met de gemeente een aanplanting van geboortebomen ter hoogte van de ‘s Gravenstraat en de Grote Veldstraat.

“Jaarlijks wordt er voor elk kind in Westrozebeke, geboren in het vorige jaar, een boom geplant”, vertelt bestuurslid Kristof Decoutere van Gezinsbond Westrozebeke. “Dit jaar mogen we ter hoogte van de ‘s Gravenstraat en de Grote Veldstraat vijftien bomen aanplanten. Iedere boom wordt voorzien van de naam en de geboortedatum van het kind. Zo kunnen kinderen en ouders de komende jaren hun geboorteboom bewonderen en zien groeien. De nieuwe boom zorgt niet alleen voor meer zuurstof in de gemeente, maar staat ook symbool voor nieuw leven. De bomen worden door ouders en/of grootouders aangeplant.”

“Doorheen de jaren ontstond in samenwerking met Gezinsbond Westrozebeke al meer dan 15.000 vierkante meter aan geboortebos”, weet burgemeester Francesco Vanderjeugd. (Open VLD). “Er werd gestart in de Ommegang West. Later hebben we aan het Polderbos een kleine fruitboomgaard aangeplant, terwijl ook langs de Passendalesteenweg geboortebomen geplant werden. Na drie jaar aanplantingen aan de André Dejonghestraat en vorig jaar in de Vijverbosstraat zijn er nu aanplantingen op een stuk grond ter hoogte van de ‘s Gravenstraat en de Grote Veldstraat waarbij we in overeenkomst met de private eigenaar geboortebomen kunnen aanplanten. Dit initiatief past perfect binnen onze ambitie om als gemeentebestuur één boom per inwoner aan te planten. Tegen eind volgend jaar moet onze gemeente 11.600 nieuwe bomen rijker zijn.”

Receptie

Na de aanplanting werden ouders, grootouders en kinderen in het voormalige gemeentehuis door de Gezinsbond ontvangen voor een receptie. Ze werden er getrakteerd op een hapje en drankje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier