‘Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter’: Low Impact Man en ‘Sing Again’-winnares maken benefietlied voor klimaatactivist

Marjolein Acke en Steven Vromman brengen op de benefiet voor klimaatactivisit Wouter Mouton een loflied over de man. © GF/Davy Coghe
Philippe Verhaest

Wouter Mouton, de bekendste klimaatactivist van ons land, kijkt tegen een pak rechtszaken aan. Om alle kosten te kunnen dragen, vindt komende zaterdag in Gent een benefiet plaats. Mét bijhorend nummer, want Low Impact Man Steven Vromman en ‘Sing Again’-winnares Marjolein Acke sloegen de handen in elkaar om een muzikale lofzang over de Bruggeling te lanceren.

Wouter Mouton groeide in enkele jaren tijd uit tot de bekendste – en beruchtste – klimaatactivist van België. De Bruggeling kleefde zich al vast aan een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum in Brugge, lijmde zich vast aan de Wetstraat, belandde in een Nederlandse cel nadat hij zich met het hoofd aan Meisje met de parel in het Mauritshuis in Den Haag kleefde en heeft van de Grote Markt in Brugge zijn vaste demonstratieplek gemaakt.

Zijn strijd voor het klimaat leverde hem intussen heel wat rechtszaken op. En die kosten handenvol geld. Om alle kosten te kunnen dragen, organiseren enkele sympathisanten van Mouton komende zaterdag 8 juni een benefiet in Gent.

Naast kindertheater en een vegan maaltijd vinden er ook optredens plaats. Daarvan springt eentje in het oog.

(lees verder onder de video)

Steven Vromman, de van Wingene afkomstige Low Impact Man die al sinds 2008 de klimaatzaak aankaart, heeft samen met Marjolein Acke een lied over Wouter Mouton gemaakt. De Gentse Marjolein schreef eind vorige maand nog de eindwinst in het VTM-programma Sing Again op haar naam.

Op Facebook losten ze al de eerste strofes en het, toegegeven, best catchy refrein van het nummer. Wouter, Wouter, het kan altijd wat stouter – Want we zitten in code rood – Wouter, Wouter, ga door met je strijd – We doen met je mee, nu en altijd.

Wouter Mouton zelf laat via zijn Facebookprofiel weten dat hij vereerd is met het initiatief. “Steven Vromman heeft me destijds geïnspireerd, nu ken ik hem persoonlijk. We delen dezelfde passie. Ik ben erg dankbaar dat hij, samen met Marjolein, dit lied heeft geschreven.”

© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier