PFAS vastgesteld bij industriële wasserij Clean Lease in Oedelem, omwonenden moeten voorzichtiger zijn

Na een recent bodemonderzoek bij de firma Clean Lease, een industriële wasserij langs de Vullaertstraat in Oedelem, is er PFAS vastgesteld. © MM
Redactie KW

Er is PFAS vastgesteld na een recent bodemonderzoek bij de firma Clean Lease, een industriële wasserij langs de Vullaertstraat in Oedelem. “Wees voorzichtig met voedsel uit de moestuin”, zegt burgemeester Jos Sypré.

De Openbare Vlaamse AfvalstoffenMaatschappij (OVAM) heeft recent de resultaten van een oriënterend bodemonderzoek ontvangen, waarbij de aanwezigheid van zogeheten perfluorverbindingen ‘PFAS’ werd onderzocht. Het gaat om metingen die uitgevoerd zijn op de site van Clean Lease in de Vullaertstraat. Daarbij is dus PFAS vastgesteld, wellicht te wijten aan bluswater naar aanleiding van een vroegere brand op de site.

Volgens de voorschriften van het Departement Zorg zijn alle inwoners binnen een straal van 100 meter en 500 meter rond het bedrijf uit voorzorg aangeschreven. Er gelden beschermingsmaatregelen, in afwachting van meer wetenschappelijke informatie. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier