Huis-aan-huis ophaling van GF(t)-afval vanaf vrijdag 5 april

Vlnr. Willy Hosten, Lieven Cobbaert, Jan Bekaert, Tina Ledaine, Celesta Muylle en Geert Vandaele. © GF
Redactie KW

Vanaf 5 april wordt het GF(t)-afval in Ichtegem wekelijks opgehaald in gloednieuwe gele afvalzakken. Ze zijn vanaf 2 april per rol van 10 stuks te verkrijgen voor 5 euro. Om alle inwoners kennis te laten maken met de nieuwe gele zak ontvangt elk huishouden een gratis pakket met twee zakken en een infofolder in de brievenbus.

“Het lokaal materialenplan 2023 – 2030 stelt een verplichting aan de lokale besturen voor ophaling van bioafval aan huis tegen 1 januari 2026. Voor onze gemeente starten we met een wekelijkse ophaling aan huis vanaf vrijdag 5 april 2024”, kadert schepen van milieu, Celesta Muylle (W.I.T.). “Om iedereen te laten kennismaken met de nieuwe gele zakken, ontvangt elk huishouden een gratis infopakket in de brievenbus. In het pakket vind je twee GF(t)-zakken en een handige infofolder. De infopakketten worden eind maart verdeeld.”

GF(t)-afval bestaat uit etensresten (groenten-, fruit- of keukenafval) en in beperkte mate tuinafval. Dit afval apart inzamelen vermindert de hoeveelheid restafval én is een goede zaak voor de verbetering van ons leefmilieu. “De invoering van de GF(t)-zak is ook goed nieuws voor jouw portemonnee, want de prijs is voordeliger dan die van een restafvalzak”, weet Muylle.

In samenspraak met de gemeenten aangesloten bij afvalintercommunale IVOO werden de nieuwe gele zakken, die voldoen aan de nodige kwaliteitsvereisten, aangekocht. Ze zijn vervaardigd uit composteerbaar materiaal en hebben een inhoud van 30 liter. De zakken zullen per rol van 10 stuks te koop worden aangeboden vanaf 2 april. De gemeenteraad heeft de prijs vastgelegd op 5 euro voor een rol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier