Na regen komt zonneschijn? “Ja, maar niet voor heel lang”

Kunnen we binnenkort terrasjes afschuimen zonder natgeregend te worden? © Pixabay
Phebe Somers

Na de pittige regenval van het afgelopen weekend snakt onze provincie naar de zon, en die wens ging al snel in vervulling. Markeert deze zonnige maandag het begin van een lange, droge periode? Is het lenteweer in zicht?

“Het zal langzamerhand gedaan zijn met de hevige neerslag die we de afgelopen maanden hebben moeten slikken. Ik voorspel geen grote problemen meer, op dinsdag 5 maart na dan”, laat Brugse weerman Geert Naessens kort weten.

Een iets uitgebreidere voorspelling krijgen we van Nicolas Roose van Noodweer Benelux. “We mogen zeker genieten van de zon, maar de komende weken blijft het wisselvallig. Dinsdag trekt er een regenzone over het hele land, in West-Vlaanderen zal het pas in de late namiddag weer beginnen opklaren. Maar het zal normaal gezien niet met bakken uit de lucht vallen, reken op grijs miezerweer”, aldus Nicolas.

“De winter was heel nat en herfstig omdat de vriestemperaturen uitbleven, maar dat wil niet per sé zeggen dat we ook een regenachtige lente zullen hebben. In het voorjaar – nu dus – probeert het weer zich te schikken, maar de hogedrukgebieden zijn zeer wispelturig. Dat kan goed uitdraaien zoals in 2020, maar dat kan ook wel eens dik tegenvallen. Wel wordt het vanaf woensdag ook in West-Vlaanderen zacht van temperatuur en is er steeds meer kans op zon, maar het is niet uitgesloten dat het nog af en toe eens goed kan regenen. De lente probeert dus een doorbraak te forceren, maar dat zal dus eerder tijdelijk zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier