Al temperaturen van 35 graden gemeten in West-Vlaanderen: “En het kwik stijgt nog”

“West-Vlaanderen en Henegouwen zullen de warmste plaatsen zijn van de Benelux.” © Hatim Kaghat Belga
Redactie KW

Maandag 12 augustus wordt een bijzonder hete dag. Zeker in West-Vlaanderen en Hengouwen, want daar kunnen volgens de weersvoorspellingen de temperaturen oplopen tot meer dan 35 graden. Om 14 uur was het al 34,1 graden warm in Izegem. Twee uur later werd een temperatuur van 35,2 graden genoteerd bij een officieel meetpunt in Ploegsteert.

Om 14 uur werden er volgens Michiel Bonte uit Kortrijk op officiële meetplaatsen al verschillende toptemperaturen genoteerd. In Izegem zat de temperatuur kort na de middag al op een kwik van 34,1 graad. Uiteraard gingen de temperaturen daarna nog verder de hoogte in. Om 16 uur werd er in Ploegsteert, een deelgemeente van Komen-Waasten een temperatuur gemeten van 35,2 graden.

Aan de kust is het duidelijk een stuk frisser. De sterke wind vanuit het Oosten, die de warme temperaturen met zich meeneemt, zal pas tegen de avond gaan liggen, waardoor de zeebries zich dan kan gaan ontwikkelen. De warme temperaturen zullen nog even blijven hangen, zeker in stedelijke gebieden zoals Kortrijk en Roeselare. Pas na middernacht kunnen de temperaturen onder de 25 graden duiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier