‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl

Een beeld van de opstart, drie jaar geleden. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Blankenberge was in 2021 een van de eerste steden die instapte in het pilootproject ‘De Click’. Via een app konden gebruikers punten sparen voor elk stuk opgeraapt zwerfvuil of eigen afval dat in de vuilnisbak terechtkwam. Na drie jaar wordt het project stopgezet.

Dit komt na een interne evaluatie bij Fost Plus dat de verworven inzichten verder zal uitwerken in een nieuw project. De focus blijft ook in dat nieuwe project liggen op samenwerking en co-creatie op lokaal niveau. “Op ons openbaar domein staan nog een vijftigtal felroze vuilnisbakken van De Click. Het resterend budget van het project zal in Blankenberge nuttig worden aangewend om deze te restylen”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open VLD).

Restyling

Fost Plus zal alle afvalbakken van hun roze wrapping ontdoen en de afvalbakken in de omgeving van het station en op de Zeedijk in een nieuw, fris jasje steken. “We kozen ervoor om alle roze beklede vuilnisbakken in een herkenbaar ontwerp met de zwart-witte strepen van onze huisstijl te steken, zodat de visuele identiteit en het merk van Blankenberge verder versterkt wordt”, aldus Prasse. Die restyling zal wel pas na 15 oktober gebeuren, wanneer het project ‘De Click’ officieel is afgelopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier