West-Vlaams productiehuis Geronimo bundelt krachten met Nederland en maakt ‘Bestemming X’ voor Duitsland

Met X LINE slaan Nederland en België de handen in elkaar. Van links naar rechts zien we Jelmar Hagen, Stefan Tieleman en Emanuel Vanderjeugd. © GF
Bert Vanden Berghe

Productiehuis Geronimo, dat opgericht werd door Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert, slaat zijn vleugels uit over de grenzen heen. Met de start van een internationaal productiehuis maken ze straks ook samen met Nederland een Duitse versie van paradepaardje ‘Bestemming X’.

Productiehuis Geronimo is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in ons televisielandschap. Met programma’s als Helden van hier, Blind Gesprongen en Sergio over de grens hebben ze enkele kleppers op hun CV staan, al is de bekendste titel wellicht Onder Vuur, waarvan het derde seizoen momenteel te zien is op Streamz.

Internationaal gooiden ze ook hoge ogen met Bestemming X, een spelprogramma dat vorig jaar liep op VTM. Dat werd gewonnen door Gino uit De Haan, en ook het programma zelf viel in de prijzen. In Londen wonnen ze immers een prestigieuze Gouden Roos.

X LINE

Op internationaal vlak was er veel interesse voor het programma, en dat zorgt er nu ook voor dat productiehuis Geronimo de krachten bundelt met het Amsterdamse productiehuis Villians. Samen beginnen ze een nieuw bedrijf, X LINE, dat zich enkel focust op het uitrollen van unieke Vlaamse producties naar andere landen toe. Concreet gaan ze deze zomer een Duitstalige versie maken van ‘Bestemming X’ voor de zender PROSIEBEN. Het is de bedoeling dat ze ook voor andere landen hun diensten aanbieden in de vorm van productionele, logistieke en creatieve ondersteuning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier