Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar heerlijke ervaring”

Tom Viaene op de set van ‘Nonkels’. (Archief Tom) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op donderdag 23 mei is de gewezen Ingelmunsternaar Tom Viaene te zien in de zesde aflevering van Nonkels op Play4. Hij speelt Floris, de assistent van een wedding planner. “Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set”, vertelt hij.

Tom (39) is de zoon van Noël Viaene en Denise Delameillieure uit de Meiklokjesstraat op de Bloemenwijk. Hij groeide op in de Brigandsgemeente. In 2003 verliet hij Ingelmunster om audiovisuele kunsten te studeren aan het RITS in Brussel. Daarna volgde hij nog een theateropleiding bij Luca Drama. Momenteel woont Tom in Antwerpen. Hij speelt vooral theater. Hij speelde ook al mee in Familie, Vermist, Thuis, De Buurtpolitie, Hidden Assets en Brasserie Romantiek.

Castingbureau

Tom werd gevraagd door het castingbureau Anntourage in Wetteren. Hij moest thuis een opname maken van een scène uit de reeks. Op basis daarvan koos de regisseur voor Tom. Vorig jaar in september vonden de opnames in een villa in Lochristi plaats. Hij is in één aflevering te zien.

“We hebben goed gelachen, zeker met het divagedrag van de naaktkat die Monnie vertolkt”

“Ik speel nu mee in een aflevering van het tweede seizoen van Nonkels. Daarin speel ik Floris, de assistent van een wedding planner, gespeeld door Lien Degraeve. Ik sta in voor de tafeldecoratie. Het gaf me de kans om in de stijl van de reeks wat grotesker te spelen en een heel uitgesproken typetje neer te zetten. Een beetje cliché, maar dat werkt wel in dit soort reeks. Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set. Het was heel fijn om samen te werken met de cast en crew. We hebben goed gelachen, zeker met het divagedrag van de naaktkat die Monnie vertolkt”, zegt Tom, die de serie Nonkels uiteraard goed kent. “Ik zag het eerste seizoen en heb me ziek gelachen. De verhaallijn, de uitvergrootte personages met de toch herkenbare, kleine kantjes, heerlijk om dat te zien.”

Eigen gezelschap

Tom is heel actief en creatief. “Ik speelde eerder mee in de langspeelfilm Sebastian, een Fins-Brits-Belgische productie en heb net de opnames afgerond van een kortfilm. Momenteel ben ik bezig met opnames voor het derde seizoen van Chantal. In september ga ik terug op tournee met de voorstelling Moenieworrienie, die ik maakte met het theatergezelschap Collectief Verlof uit Leuven.”

“Daarnaast ben ik druk bezig met mijn eigen gezelschap Collectief Fiat dat ik drie jaar geleden oprichtte. We hebben net onze derde voorstelling gemaakt en we toeren momenteel nog met onze eerste voorstelling Mobi Mobi. In januari hernemen we onze tweede voorstelling Pobre Pollo. We spelen heel veel schoolvoorstellingen. Maar ik hoop dat we ook meer en meer familievoorstellingen kunnen spelen. We maken onze stukken altijd met het idee dat ook de ouders er iets aan hebben. We krijgen vaak complimenten van volwassenen die aangegrepen waren en ook heel hard hebben kunnen lachen.”

Meer info: www.collectieffiat.be en www.tomviaene.com

Lees meer over: