Stavelse B&B vanaf maandag 22 juli te zien in ‘Met Vier in Bed’: “Een heel fijne ervaring”

Lut Soenen uit Stavele is komende week een van de deelnemers aan ‘Met Vier in Bed’ op VTM. In de Oude Bekestraat heeft ze haar B&B ‘Den Levensstroom’. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

In de vierde week van ‘Met Vier in Bed’ die van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli op VTM wordt uitgezonden, zien we Lut Soenen (65), de bezieler van B&B ‘Den Levensstroom’ in Stavele. “De opnames waren intens, maar het was een hele toffe ervaring. Ik zou vanaf morgen opnieuw deelnemen”, glimlacht Lut.

Lut Soenen baat sinds 2010 in de Oude Bekestraat in Stavele – in de mooie en rustige IJzervallei – haar eigen B&B uit. Oude varkensstallen werden omgebouwd tot een gastenverblijf met zes kamers. Na haar scheiding was dit voor Lut een droom die uitkwam.

“In december werd ik opgebeld door de programmamakers”, vertelt Lut. “Met de vraag of ik het zou zien zitten om deel te nemen. Ik vroeg bedenktijd en wilde daar toch een paar nachten over slapen. Uiteindelijk heb ik met volle goesting toegezegd. Onder een voorwaarde wel: dat de opnames pas vanaf 1 mei zouden plaats vinden. Op 1 mei zou ik met pensioen gaan en alle tijd en ruimte hebben. Op televisie komen, is voor dit vroeger schuchtere boerinnetje een uitdaging die ver uit mijn comfortzone ligt (brede glimlach). Maar het was ook een kans om nieuwe mensen te leren kennen en reclame te maken voor mijn zaak! Begin maart wist ik dat ik er bij was. Ik heb mijn goeie vriendin Greta opgetrommeld en we zijn er voor gegaan. Ik heb er geen seconde spijt van.”

Opnames

Lut vertelt dat de opnames in de week van 13 mei hebben plaats gevonden en dat die best pittig waren. “Eén keer waren ze pas ’s nachts om 01.00 uur afgerond en stond de ploeg ’s anderendaags al om 07.00 uur opnieuw aan mijn bed terwijl ik nog slaapdronken was”, knipoogt Lut. “Mijn zaak en mijn leven zijn een week lang overgenomen door het programma. En natuurlijk dat die camera’s – zeker in het begin – gigantisch uit mijn comfortzone waren. Ik had zelfs de neiging om altijd met mijn rug naar de camera te staan. De mensen van de ploeg waren echter dermate gemoedelijk en professioneel dat ik heel snel mezelf heb kunnen zijn. Ik ben heel snel mee kunnen gaan in de flow. De cameraman vroeg een keer om de kraan van de lavabo open te draaien. En nadien nog een keer open te draaien. Je doet dat gewoon. En we hebben heel wat afgelachen, dat wil ik er ook bij zeggen. Nu de uitzendingen naderen, neemt de spanning toe. Ik hoor dat dat bij alle deelnemers het geval is. Benieuwd hoe ik overkom op televisie… Recent heb ik het voorfilmpje gezien, maar de rest is voor mij een even grote verassing als voor de kijker.”

Formule

De formule van ‘Met Vier in Bed’ bestaat er in dat per week vier uitbaters van vier B&B’s in beeld komen. Ze bezoeken de gastenverblijven van de conculega’s en beoordelen die ook. Op basis van gastvrijheid, de kamers, activiteiten, hygiëne en ontbijt. Op het einde van de week is er een winnaar die met de programmatrofee naar huis gaat.

“Er was een enorm goeie klik met de medekandidaten”, vertelt Lut. “Wedijver heb ik niet gevoeld, eerder vriendschap. Iedereen wint graag, maar er kan nu eenmaal maar 1 winnaar zijn. We zijn respectvol met elkaar omgegaan, ook in onze beoordelingen. We zijn allemaal uitbaters die het beste van zichzelf geven in onze zaak. Het doel van het programma is niet van mekaar de grond in te boren. We hebben een intense week met elkaar gedeeld en ik weet zeker dat we contact met elkaar zullen houden.”

Picon

Over het programma zelf wil Lut begrijpelijk niet al te veel verklappen. Omdat mensen gewoon moeten kijken! Maar de lezer warm maken om te kijken, mag ze wel.

Het concept is dat elke uitbater de andere uitbaters een overnachting, toffe activiteit én een avondbeleving aanbiedt. Lut koos respectievelijk voor Farmfun in Poperinge – leuke activiteiten op de boerderij – en een avondlijk bezoek aan de 90-jarige cafébazin Gisèle van volkscafé ‘Au Saint Eloi’ in Houtkerque. “Deze fantastische dame heeft bij ons aan tafel haar verse picon gemaakt. We hebben wat afgelachen. Ik nodig iedereen uit om zeker te kijken. Deze mooie ervaring heeft mij alleszins opnieuw doen groeien als mens”, geeft Lut nog mee.

‘Met Vier in Bed’, van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli om 20u35 op VTM.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier