Soraya (18) uit Oostende gaat door naar de battles in The Voice van Vlaanderen

Soraya in The Voice. © VTM
Redactie KW

Soraya Brigui (18) uit Oostende zien we na haar performance in de blind auditions vrijdag al terug in The Voice van Vlaanderen. De Oostendse nachtegaal nam vorige week voor de tweede keer in deel aan de zangwedstrijd en vecht aanstaande vrijdagavond in de battles voor een plekje naar de volgende ronde in Team Koen.

Bij sommige fervente kijkers zal haar stem en gezicht een belletje doen rinkelen, want in 2018 nam de 18-jarige Soraya uit Oostende al eens deel aan ‘The Voice Kids’. Daar zat ze in het team van Sean Dhondt en waagde ze zich zelfs op haar eentje aan een hit van de Backstreet Boys. Ze schopte het toen tot in de halve finale. “Ik weet nog dat ik tegen mijn mama had gezegd dat ik al blij zou zijn mocht één stoel draaien, maar voor ik het wist waren ze alle vier gedraaid”, vertelde Soraya ons vorige week.

In de laatste blind auditions van The Voice van Vlaanderen 2024 waagde Soraya opnieuw haar kans op het grote podium. Dit keer zong ze geen nummer van een boyband, maar bracht een eigen originele versie van Britney Spears’ bekende hit ‘Toxic’.

Team Koen

Soraya was erg zenuwachtig en dat speelde haar parten. Op de allerlaatste noot draaide coach Koen Wauters zich dan toch om. Hij liet meteen weten dat hij heel wat potentieel hoorde in Soraya’s stem. “De zenuwen hebben je héél veel parten gespeeld, maar ik dacht bij mezelf: als je dat allemaal kunt met zoveel zenuwen, wat is mogelijk als je op het podium staat zonder? Ik hoorde vanalles wat me aanstond en ik dank dat je veel meer kan dat dat je op dit moment misschien zelf denkt. Tijdens de workshops wil ik met je zoeken en proberen.”

Soraya is alvast heel blij met haar plaatsje. “Ik stapte met heel veel stress op het podium. Toen het nummer ten einde kwam, leek het me duidelijk dat geen enkele coach de stoel zou omdraaien. Op het allerlaatste moment draaide Koen toch zijn stoel om. Ik ben zo blij dat ik door mag naar de volgende ronde. De komende tijd ga ik heel veel oefenen en mijn zenuwen onder controle houden zodat ik nog beter word”, zegt een dolgelukkige Soraya.

Op vrijdag 1 maart om 20.30 uur kan je Soraya aan het werk zien tijdens The Voice van Vlaanderen bij VTM en op VTM GO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier