Pornoster Jada Sparks is eerste Belg ooit die vier ribben laat verwijderen voor een slankere taille

Jada Sparks (bovenaan rechts op de groepsfoto) is opnieuw te zien in de Streamz-docu 'Chasing Beauty: de Prijs van Perfectie?’. © Boy Kortekaas/Instagram Jada
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie. En onderzoek toont aan dat de vraag de komende jaren enkel zal toenemen. In het tweede seizoen van de Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’ willen onder meer bekende koppen als Lesley-Ann Poppe, Jitske Van de Veire en Pommeline Tillière de schaduwzijde van de plastische ingrepen belichten. In dit tweede seizoen zien we ook de Roeselaarse Jada Sparks (34) terug, zij koos voor een wel zéér ingrijpende operatie.

Voor haar is de operatietafel geen onbekend terrein. Ze heeft ondertussen al vijftig ingrepen achter de rug. Jada wil haar ideale schoonheidsbeeld creëren en liet nu haar vier onderste ribben verwijderen. Jada wilde graag een slankere taille en in Seattle zit een van de weinige chirurgen die deze extreme operatie uitvoert.

Beste versie

“Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe ingrepen om de beste versie van mezelf te worden. En het verwijderen van de zwevende ribben leek een optie. Ik had alle nodige research gedaan, maar besliste aanvankelijk om die ingreep niet te doen omwille van het kostenplaatje (22.500 euro, red.)”, lacht ze.

“Deze ingreep was absoluut de pijnlijkste tot nu toe.”

“Maar dankzij een samenwerking met de chirurg werd het uiteindelijk toch een haalbare kaart en in februari lag ik bij hem op de operatietafel. Ik weet dat ze me gek zullen verklaren. Ook mama was helemaal niet voor de operatie te vinden. Ze was enorm ongerust omdat het allesbehalve een alledaagse operatie is die ik dan ook nog aan de andere kant van de wereldbol liet uitvoeren. Maar dat er een filmploeg bij was, zorgde dan wel voor wat geruststelling. Deze ingreep was absoluut de pijnlijkste tot nu toe. Een van de grootste complicaties is een klaplong, waar er bij mij even vrees voor was omdat ik na de operatie heel veel moeite had om te ademen. Maar finaal is alles goed verlopen.”

XBIZ Creator Awards

Volgende week vertrekt Jada terug richting Amerika, maar dit keer niet voor een operatie. Ze is genomineerd voor de XBIZ Creator Awards. Je kan trouwens ook nog steeds stemmen om Jada aan die XBIZ Creator Award in de categorie ‘Rising Clip Creator’ te helpen. Dit kan via creatorawards.xbiz.com/voting/XCA24-18.php.

De driedelige documentaire ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’ zal vanaf 23 mei exclusief te zien zijn op Streamz.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier