Pieter (27) uit Avelgem te zien in ‘Blokken’: “Hoever ik het schop? Dat zal je zelf moeten zien!”

Pieter Rommens in de Blokken Studio. © Auke Goossens
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

Pieter Flamand (27) uit Avelgem is op dinsdag 26 maart te zien in een aflevering van Blokken op VRT1. “Hoever ik het schop? Dat zal je zelf moeten zien!”, zegt Pieter mysterieus.

“Het was echt een heel leuke ervaring, zowel voor als achter de schermen. De mensen van de productie waren heel vriendelijk en deden er alles aan om de kandidaten op hun gemak te stellen. Ik had toch wat stress toen ze plots met een camera voor mijn neus stonden”, blikt Pieter terug.

Blokken-boekje

Pieter heeft zich zo goed mogelijk voorbereid op de quiz. “Vooral voor mijn zwakke plekken, zoals sport, heb ik extra gestudeerd”, vertelt hij. “Maar ik heb ook geleerd aan de hand van een Blokken-boekje. De oma van mijn vriend had dat ooit ergens bij een krant gekregen. Ik nam dat boekje overal mee naartoe. Met behulp daarvan hebben familie, vrienden en collega’s mij veel ondervraagd. De oma van mijn vriend is onlangs overleden, maar omdat ik haar boekje zoveel heb gebruikt tijdens mijn voorbereidingen, was ze er toch een beetje bij”, zegt hij.

“Ik heb mij ook zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op het finalespel samen met mijn collega’s. Zij stelden vragen en bij goede antwoorden schreven ze letters op het bord, waarmee ik het juiste woord moest raden. Dat alles moest binnen de twee minuten, net zoals in Blokken.”

Tetris Battle

“Vroeger speelde ik vaak het spelletje Tetris Battle op Facebook. Daarbij speelde je Tetris tegen iemand anders die op datzelfde moment ook online was. Ik merkte dat ik daar eigenlijk best wel goed in was. Om dat dan nu in een quiz te spelen met een prijs op het spel, vind ik helemaal geweldig!”, glundert Pieter.

“Ik zou graag nog meedoen aan een andere quiz, zoals De Slimste Mens ter Wereld. Maar daar zal ik helaas eerst een BV voor moeten worden”, lacht Pieter. “Switch of De Premiejagers lijken mij ook heel leuke quizzen.”

Reis naar Zuid-Afrika

“Mocht ik een aantal afleveringen ver geraken, weet ik al wat ik met het geld zou doen. Ik ga binnenkort op reis naar Zuid-Afrika, dus het zou mooi meegenomen zijn om dat extraatje mee te nemen naar daar en op safari te gaan en te genieten van lekker eten”, vertelt Pieter

De aflevering met Pieter is op dinsdag 26 maart om 18.30 uur te zien op VRT1.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier