Leylah (32) wint BV-week van ‘Huizenjagers’: “Mooiste compliment kreeg ik van Saartje”

Leylah samen met zanger en acteur Jo Hens (links). Hij zette de toon door op maandag al meteen 9 punten te geven aan de Beverse. © Play4
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

De Antwerpse vastgoedmakelaar Leylah Alliet (32), met roots in Beveren bij Roeselare, is als winnares uit de bus gekomen tijdens de laatste week van Huizenjagers op Play4. Leylah behaalde drie keer de hoogste score en werd eens tweede tijdens de BV-week. Een verdiende overwinning dus. Maar wat bracht de Beverse nu in Antwerpen? En hoe kijkt ze nu terug op die overwinning? “Dit geeft me vooral een gevoel van bevestiging”, klinkt ze tevreden.

De laatste aflevering van Huizenjagers 2024 zit erop. Het werd een ‘speciale’ week want voor het eerst gingen de makelaars op zoek naar verschillende droompanden voor vier bekende Vlamingen: Saartje Vandendriessche, Iante Tavernier, Jo Hens en Liandra Sadzo.

Een van de drie makelaars was Leylah Alliet (32), die momenteel in het Antwerpse woont, maar roots heeft in Beveren. “Ik woon nu zo’n drie jaar in Antwerpen en ben ook dan pas begonnen met vastgoed”, doet ze haar verhaal. “Na mijn studies Vastgoed en Marketing ben ik in de marketingsector van start gegaan, maar aangezien vastgoed echt wel mijn passie is heb ik dan toch de overstap gewaagd. Vroeger aan tafel was vastgoed vaak hét gespreksonderwerp. Ook met vrienden praat ik er veel over”, aldus Leylah enthousiast.

De liefde gevolgd

“Hoe ik dan uiteindelijk in Antwerpen ben beland? Voor de liefde. Mijn vriend is van Antwerpen en heeft er ook een interieurzaak. Maar ik ben wel nog vaak in Beveren hoor. Ik heb er nog steeds een appartement, dat we momenteel verhuren. Eigenlijk woont mijn volledige familie nog in Roeselare. Ik ben de enige die hier niet meer woont. Moest ik mijn vriend niet leren kennen hebben, dan was ik wellicht nooit verhuisd (lacht).”

“Ik moet ook wel toegeven dat ik Roeselare nog vaak mis. In het begin had ik echt serieus wat heimwee. Ik heb er veel vrienden en kennissen, iets wat ik in Antwerpen toen nog niet had. Niet heel onbelangrijk als je in de vastgoedsector van start wil gaan. Ondertussen amuseer ik me wel in Antwerpen, mede doordat de job ook begint te vlotten. Ik was er me ook van bewust dat je vastgoed wel wat tijd moet geven vooraleer het begint te draaien.”

Inlevingsvermogen

En dat het intussen goed draait, heeft televisiekijkend Vlaanderen deze week aan den lijve mogen ondervinden. Leylah was namelijk van maandag tot en met donderdag te zien in het programma Huizenjagers op Play4. “Ik werd hiervoor zelf gecontacteerd door de redactie”, vertelt ze verder. “Uiteraard kende ik het programma al en ik wilde er zeker ooit eens aan deelnemen. Hun vraag kwam dus als geroepen en ik zag het meteen helemaal zitten. Dat het dan nog eens een BV-week bleek te zijn, maakte het nog extra speciaal.”

“Tijdens de opnames had ik al door dat ik goed zou eindigen”

De unieke ervaring voor Leylah kreeg finaal zelf nog een kers op de taart, want de Beverse kwam uiteindelijk als winnares uit de bus van de laatste week. Leylah kreeg drie keer de hoogste score en werd één keer tweede. Een verdiende overwinning dus. “Wanneer ik te horen kreeg dat ik won, was het uiteraard een heel leuk gevoel. Tijdens de opnames had ik ook wel al door dat ik goed zou eindigen, je voelt dat aan de positieve commentaren. Waaraan ik mijn overwinning te danken heb? Ik denk vooral dat het belangrijk is dat je je kan inleven in wat de mensen willen. Dat probeerde ik altijd zo goed mogelijk te doen. Zo zei Saartje Vandendriessche tegen mij dat ze al twee jaar op zoek was, maar nog nooit zo’n mooi pand had gezien dan hetgeen ik haar voorgesteld had. Dat vond ik een heel mooi compliment.”

Gemotiveerd

Voor Leylah is deze overwinning alvast een bekroning in haar nog prille vastgoedcarrière.

“Het geeft me vooral een gevoel van bevestiging dat ik een goede feeling heb met mensen, wat heel belangrijk is in deze sector. Ik hoop nu vooral dat mijn deelname aan Huizenjagers me effectief ook iets oplevert en wat deuren opent naar nieuwe contacten. Iedereen mag mij alvast bellen om hun woonst te schatten of om samen te werken. Aan motivatie alleszins geen gebrek nu”, besluit Leylah met een ambitieuze knipoog.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier