Laura neemt deel aan ‘K2 zoekt K3’ met overleden broer in gedachten: “Rauli zou supertrots op me zijn”

Laura Robaeys: “Het klinkt cliché, maar K3 is wat mij betreft het perfecte plaatje: zingen, met kinderen bezig zijn, acteren...” © Kurt
Bert Vanden Berghe

Komende zaterdagavond zien we hoe Laura Robaeys (19) haar kans waagt in ‘K2 zoekt K3’ op VTM. De kleuterjuf in opleiding heeft al aardig wat ervaring, gaande van een Ketnet-musical tot een rolletje in #LikeMe. Voor Laura was haar deelname een opsteker, na een bijzonder zwaar jaar. Ze moest immers afscheid nemen van haar grote broer Rauli.

Je kan er niet naast kijken de afgelopen weken: zo’n 22.000 mensen waagden hun kans om de plaats van Klaasje binnen K3 in te nemen. Slechts enkele tientallen werden geselecteerd voor de audities. Komende zaterdag zien we onder meer hoe de Oostendse Laura Robaeys (19) haar kans waagt. De jonge spring-in-‘t-veld met Dominicaanse roots zit momenteel in haar tweede jaar kleuteronderwijs in Brugge. “Lange dagen”, weet Laura. “Maar heel leuk om te doen.” Het is niet bepaald een verrassing dat Laura, verzot op zingen, zich inschreef voor de audities. “Het klinkt cliché, maar K3 is wat mij betreft het perfecte plaatje: zingen, met kinderen bezig zijn, acteren… Gewoon de mensen blij maken. Dat is iets wat ik ook altijd nastreef.”

Het is moeilijk om dat te zeggen over jezelf, maar ik zie mezelf echt wel als K3’tje

Het zingen bleef niet alleen beperkt tot onder de douche. Een paar jaar geleden nam ze ook deel aan de Ketnet-musical Team U. P. “En ik was ook te zien in een klas van #LikeMe. Dat zijn dingen die heel leuk zijn om te doen. Verder heb ik ook een jaartje in het Studio 100-koor gezongen.”

Elke kans grijpen

Hoewel Laura dus weet hoe het er ongeveer aan toe gaat achter de schermen, was ze naar eigen zeggen toch best nerveus. “Ik was eigenlijk vooral blij dat ik auditie mocht doen. Ik zag het wel zitten, al was het de eerste keer dat alle spots op mij alleen gericht stonden.” Hoe het afloopt, mogen we nog niet kwijt, maar Laura is in elk geval heel blij met haar deelname. “Het is moeilijk om dat te zeggen over jezelf, maar ik zie mezelf echt wel als K3’tje, ja. Sowieso denk ik dat een meidengroep meer iets is voor mij, dan puur solowerk. Hoe het ook afloopt, ik wil blijven zingen en elke kans grijpen die ik krijg.”

Laura is na haar deelname nog een grotere fan geworden. “Ik zong het liedje Verliefd, maar toen ik nog eens door alle nummers ging en nieuwe ontdekte, was ik weer helemaal verkocht. Er zitten echt supertoffe nummers bij.”

Troost

Voor Laura was haar deelname een opkikker. “Vorig jaar ben ik mijn broer verloren”, vertelt ze. “Dat was en is heel zwaar. Het komt bij momenten. Hij kwam om in een spijtig ongeluk (Rauli (23) stierf na een noodlottige botsing met de kusttram, red.). Ik had een heel goeie band met hem. Regelmatig kwam hij langs met zijn gitaar. Dan speelde hij wat en zong ik. Hij had geen les gevolgd, maar kon het wel heel goed. Het liefst rapte hij in het Spaans. In onze familie (Laura heeft nog een jongere broer en twee zussen, red.) zijn we allemaal wel wat muzikaal aangelegd. Ik heb me in de beginperiode veel opgetrokken aan een nummer dat hij nog had doorgestuurd en een lief berichtje. Ik was ook heel goed omringd door vrienden en familie, maar de coronaperiode maakte het er niet makkelijk op. Het biedt wel troost dat hij altijd trots was op wat ik deed. Ik sprak ooit een reclamespotje in, en hij zei altijd tegen iedereen hoe fier hij was.” Het verhaal komt zaterdagavond ook even aan bod. “Ik heb getwijfeld, omdat ik niet daar wilde staan met een zielig verhaal. Maar het was zo’n beetje onze droom om iets te doen met muziek. Ik ben zeker dat hij die dag ook meekeek van bovenaf. Thuis ligt zijn horloge ook steevast op mijn piano. Hij is er altijd een beetje bij.”

‘K2 zoekt K3’, op zaterdag 25 september om 20.30 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier