Kobe Malfait schittert in ‘De Droomfabriek’

Kobe schitterde op nationale televisie en is heel blij dat zijn droom in vervulling ging. © KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Kobe Malfait uit Heule is acht jaar en had een droom. Zijn wens was om samen piano te spelen met pianist Jef Neve. Na amper zes maanden pianoles te volgen schittert Kobe al in ‘de Droomfabriek’. Hij beleefde in ‘de Droomfabriek’ zijn moment van glorie.

Moeder Els Cognie (42) stuurde op 1 maart twee filmpjes naar ‘de Droomfabriek’. “Ik heb een filmpje opgestuurd voor Kobe en ene voor zijn zus Nore (12). Voor Nore is het helaas niet gelukt. Ze wou graag eens overnachten in een turnzaal. Nore is fan van Nina Derwael”, vertelt Els. “In het filmpje heb ik mij voorgesteld en speelde ik een lied op de piano. Ze hebben ernaar gekeken en mij uitgenodigd om naar daar te gaan”, vertelt Kobe. Voor Kobe was het een verrassing. “Ja, eigenlijk wist ik het niet echt. Ik ben zaterdag geweest maar werd pas twee dagen ervoor opgebeld.”

Kobe speelde Pirates of the Caribbean, He’s a Pirate’, de themasong van de film ‘Pirates of the Caribbean’. “Ik heb dat nummer gekozen omdat het mijn lievelingsliedje is en ik vind het een mooie film. Eerst hebben we gerepeteerd en dan was het voor echt. Ze hebben mij ook moeten schminken, ,een beetje poederen… Het liveoptreden was spannend. Ik was niet zo zenuwachtig”, zegt Kobe. ‘Hoe zou je jezelf voelen als je tussen Maaike Cafmeyer en Gloria Monserez zit’, voegt vader Hannes (44) er lachend aan toe. Het is de eerste maal dat Kobe een opnamestudio van dichtbij meemaakt. “Supercool! We werden goed onthaald en begeleid in de studio. Iedereen was er aardig. Het is anders in de studio dan thuis voor tv.”

Kobe zijn vrienden vonden het superleuk. “Iedereen heeft het minstens tien keer gezegd op school dat ze mijn hebben gezien op tv. Als ik kon zou ik het nogmaals doen maar dat gaat helaas niet meer lukken. Het is een ervaring dat ze me niet meer kunnen afnemen”, besluit de 8- jarige jonge knaap.

Na zijn optreden met Jef Neve kreeg Kobe ‘het droomfabriek beertje’. Kortom Kobe zijn wens ging in vervulling. Supertof!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier