Klopjacht op Rik Verheye, een podcast met de zusjes Coorevits… zo West-Vlaams is het najaar van Play4

Zowel Viktor als Gert Verhulst zijn dit najaar incontournable. © Play4
Bert Vanden Berghe

Play gaat dit najaar onder meer met een nieuw seizoen van Komen Eten voor een 10 voor sfeer en gezelligheid, met een pak nieuwe programma’s.

In Play Zuid in Antwerpen werd dinsdag het najaar voorgesteld van televisiezender Play4 en hun online kanaal GoPlay. Daarbij blikten ze ook terug op een straf voorjaar, waarbij – naast ‘De Mol’ – de fictiereeks ‘Nonkels’ de absolute topper was, met meer dan een miljoen kijkers. Daar komen nog eens de (niet bekend gemaakte, red.) cijfers van Streamz bij. Op de streamingsdienst is het de meest bekeken serie ooit. Eén derde van de Nonkels-kijkers bekeek zelfs de hele reeks uit binnen de 24 uur, wat du jamais vu is. Ondertussen wordt er ook al werk gemaakt van een derde seizoen, dat we evenwel nog niet meteen moeten verwachten.

Binnenkort kan je luistervinken bij de zussen Coorevits in een gloednieuwe podcast.
Binnenkort kan je luistervinken bij de zussen Coorevits in een gloednieuwe podcast. © GoPlay

Er werd in Play Zuid vooral vooruitgeblikt op dit najaar. Zo komt de cast van ‘Nonkels’ terug in ‘Komen Eten Celebs’. Het welbekende programma, waarbij vier mensen bij elkaar gaan eten, maakt een comeback. Deze keer wordt er elke week aangeklopt bij enkele gezichten uit Play-programma’s, van ‘Bake Off Vlaanderen’ tot ‘De Verhulstjes’.

Speaking of which: ook dit najaar is Gert Verhulst incontournable. Er is de terugkeer van De Tafel van Gert half september, maar ook een gloednieuw seizoen van de populaire realityreeks ‘De Verhulstjes’. Daarnaast wordt er ook stevig ingezet op een YouTube-reeks met Viktor in de hoofdrol. De twee krijgen met Vik & Gert ook een eigen podcast, net als twee andere bekende West-Vlamingen. Jawel, Annelien en Stephanie Coorevits gaan in ‘De Zussen Coorevits’ elke week een gezellig onderonsje houden, ‘van flirten tot flabberarmen en van daten tot satisfyers’. Dat belooft dus! Nog meer podcastplezier krijgen we met het vierde seizoen van de geweldige podcast Achter De Schermen, met onder meer de West-Vlaamse Pieterjan Marchand achter de knoppen.

Er wordt straks jacht gemaakt op Rik Verheye en kompaan Pedro Elias.
Er wordt straks jacht gemaakt op Rik Verheye en kompaan Pedro Elias. © Play4

Uitkijken is het ook naar ‘Celebrity Klopjacht’, een spin-off van de Klopjacht-reeks waarbij deze keer onder meer Rik Verheye en goede vriend Pedro Elias op de vlucht slaan. Spektakel verzekerd. Ook ‘Stukken van Mensen’ keert terug, met Evy Gruyaert als presentatrice. De reeks krijgt ook een afgeleide: ‘Stukken van Dealers’, waarbij onder meer Paul De Grande en Carlo Bonte in hun persoonlijke collectie laten kijken.

‘Stukken van Mensen’ is toe aan een nieuw seizoen én krijgt een spin-off: ‘Stukken van Dealers’.
‘Stukken van Mensen’ is toe aan een nieuw seizoen én krijgt een spin-off: ‘Stukken van Dealers’. © Play4

Verder zien we Jani en James die verschillende jobs gaan uittesten, Axel Daeseleire die Amerika doorkruist, een docureeks over Ninove. Play6 wordt dan weer dé plek voor de sportliefhebbers, met de belangrijkste UEFA Europa League en UEFA Conference Leaguewedstrijden, en daarnaast ook de veelbelovende nieuwe voetbalcompetitie Masters of Madness, opgericht door Jan Vertonghen en Dries Mertens. Voor de fans van ‘De Spor’ is er ook goed nieuws, want vanaf 20 augustus worden we al getrakteerd op een tweede seizoen.

Last but not least is het ook uitkijken naar een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, Over de Oceaan én Bake Off Vlaanderen. Van Vlaanderens populairste quiz is er ook een afgeleide, De Slimste Ploeg ter Wereld, waarbij onder meer de Brugse Liesa Naert die competitie in goeie banen mag leiden. Meer dan de moeite dus!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier