Kenny gaat op zoek naar de liefde op Honeymoon Island

Kenny Dieryck werd gekoppeld aan Junie. © VTM
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Kenny Dieryck (31) uit Ieper is vanaf maandag te zien in het nieuwe seizoen van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, waar hij gematcht werd aan Junie om daarna samen te overleven op een onbewoond eiland. Of het iets geworden is met Junie kan hij nog niet zeggen, maar hij blikt wel tevreden terug op zijn deelname.

In ‘Gestrand op Honeymoon Island’, dat dating en survival combineert, worden acht singles onder de tropische zon met elkaar gematcht, waarna ze aan hun lot overgelaten worden op een onbewoond eiland. Een van de acht deelnemers in het nieuwe seizoen, dat van start gaat op maandag 4 maart om 21.55 uur op VTM2 en VTM GO, is Ieperling Kenny Dieryck. Hij groeide op in de Zonnebeekseweg, ging naar de Sint-Jozefsschool, het VTI en het Lyceum en werkt nu als consultant in de banksector.

“Alleen mijn ouders en een paar heel goeie vrienden wisten vooraf van mijn deelname”

“Ik schreef me in omdat ik nog niet veel succes heb gehad in de liefde”, vertelt Kenny. “Ik had een paar relaties, maar die zijn gestrand. Nadat mijn laatste relatie op de klippen liep, heb ik datingapps als Tinder geprobeerd. Af en toe had ik wel eens een eerste date, maar daar voelde ik nooit echt de klik. Ik zag op een avond de oproep voor kandidaten voor een nieuw seizoen van ‘Gestrand op Honeymoon Island’ en zo schreef ik me in.”

Avontuur

Aangezien hij het vorige seizoen gezien had, wist Kenny wel waaraan hij begon. “Enerzijds houd ik wel van het format waarbij experten met persoonlijkheidstests op zoek gaan naar de ideale levenspartner, net omdat ik weinig succes kende om die zelf te vinden. En daarnaast ben ik wel wel iemand die houdt van avontuur.”

In de eerste aflevering zien we dat Kenny gekoppeld wordt aan Junie. Opvallend: in de trailer zien we beelden van de andere koppels die ruziën, maar niet Kenny en Junie. Kenny zegt zelfs letterlijk dat Junie iemand is met wie hij de rest van zijn leven zou kunnen samen zijn. “Of dat al dan niet iets zegt over de afloop, moet je bekijken”, klinkt het mysterieus. “Het enige wat ik kan zeggen is dat we heel veel gemeenschappelijk hadden.”

Goede en mindere momenten

Al was het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. “Je zit wel in een moeilijke situatie. Je moet proberen samen te overleven, het eten is beperkt, survivallen lukt soms goed, soms minder… Natuurlijk hebben we veel goeie momenten gehad, maar net zoals bij de andere kandidaten waren er ook momenten dat het minder was.”

“Ik heb er hard van genoten om een eiland voor ons alleen te hebben”

Voor het programma reisde Kenny in september naar Maleisië. “Het was echt een once in a lifetime experience. Ik heb er heel hard van genoten om een eiland voor ons alleen te hebben. Genieten van de zonsondergang, het strand voor ons alleen, zwemmen wanneer je wil… Echt genieten van je eigen privé-eiland. Zonder externe factoren, want we hadden ook allebei onze gsm niet. Het was gewoon wij twee, niemand anders…”

Camera’s

Al moet je de camera’s die je constant volgen er wel bij nemen. “Dat filmen viel heel goed mee. We hadden een heel goeie connectie met de crew. Ze lieten ons ook wel doen. Om maar te zeggen: ’s morgens vroeg kwamen ze naar het eiland en vroegen ze gewoon hoe het ging en wat we die dag wilden doen. Dan lieten ze ons gewoon ons gangetje gaan. Dan volgden de camera’s je wel, maar net omdat je bezig bent met je eigen ding, merkte je daar niet veel van.”

Kijken met vrienden

Ondertussen kon Kenny in preview al enkele afleveringen zien. Toch kijkt hij met spanning uit naar de première komende maandag. “Ik ga kijken met vrienden en ben vooral benieuwd om hun reacties te zien. Het is wel moeilijk om te zwijgen over de afloop, omdat heel veel mensen in mijn omgeving toch proberen uit te vissen hoe het afloopt. Alleen mijn ouders en een paar heel goeie vrienden wisten vooraf van mijn deelname. Het is dan niet evident om te zwijgen. Mensen speculeren ook, waardoor het niet gemakkelijk is om jezelf niet te verspreken.”

Gestrand op Honeymoon Island is te zien op maandag 4 maart om 21.55 uur op VTM2 en VTM GO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier