Katy (52) doet mee met nieuwe seizoen ‘B&B Zoekt Lief’: “Ik sta open voor de liefde die er is… of nog komt!”

© VTM
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Katy (52) uit Knokke is een van de zes deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘B&B Zoekt Lief’ op VTM. “Op voorhand was ik heel zenuwachtig, maar het was echt een geweldige ervaring”, klinkt het.

Ze studeerde af als schoonheidsspecialiste, maar sinds 1990 vult ze haar dagen met het verwelkomen van haar gasten in B&B d’Ouwe Schuure in Sluis. “Na mijn opleiding als schoonheidsspecialiste heb ik eerst een jaar in een lingeriezaak in Knokke gewerkt. Mijn toenmalige vriend heb ik leren kennen in een discotheek. Hij runde een B&B en restaurant, dus ben ik meegestapt in de zaak. Daarvoor had ik eigenlijk geen ambitie in de horeca”, vertelt Katy.

“Ondertussen zijn we uit elkaar, maar we runnen nog steeds samen de zaak, samen met zijn zoon en huidige vrouw. Hij doet de inkopen en de boekhouding, terwijl ik de gasten ontvang en me over het restaurant ontferm. De B&B is maar een klein gedeelte van het bedrijf. We hebben zeven kamers, maar het restaurant is veel groter”, legt Katy uit.

Thuis weg van huis

In B&B d’Ouwe Schuure hangt er een huiselijke sfeer. “We hebben een gemoedelijk bedrijf, waar de gasten zich thuis voelen. Voor hen is het een thuis weg van huis. Veel gasten komen hier al 20 à 25 jaar zo’n 2 of 3 keer per jaar en met hen hebben we een echte vriendschapsband opgebouwd. Ik heb dan ook al veel vragen gekregen over mijn deelname. De gasten leven echt mee met het programma. Ze kijken bijvoorbeeld door de ramen om te zien of er geen bloemen toekomen”, lacht Katy.

“Mijn deelname aan het programma was eigenlijk heel onverwachts. Een vriend had mijn naam doorgegeven aan het productieteam. Zij hebben mij een aantal keren gecontacteerd, maar ik heb toch eventjes getwijfeld of ik zou meedoen. Vrienden en familie hebben mij uiteindelijk overtuigd om mee te doen”, vertelt Katy. “Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik heb meegedaan. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. De crew was fantastisch en ik heb me echt geamuseerd. Het was een superleuke ervaring.”

“Stel dat ik een partner zou gevonden hebben via het programma, is het wel de bedoeling dat die persoon betrokken wordt bij de B&B, als die dat zelf wil natuurlijk. De opnames zijn nog niet zo lang geleden afgelopen, dus als ik iemand heb leren kennen, is alles nog pril. Je kan niet meteen hoge verwachtingen hebben van iemand. Je moet eerst wat tijd samen kunnen doorbrengen vooraleer je samen over de toekomst kunt nadenken. Maar ik sta sowieso volledig open voor de liefde die er is of die nog komt”, besluit Katy.

De aflevering met Katy is te zien op 1 juli op VTM.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier