Hans Roelens heeft rol beet in nieuwe fictiereeks ‘Chantal’

Hans Roelens krijgt een rol toebedeeld in ‘Chantal’, de spin-off van ‘Eigen Kweek’.© Foto Kurt
Hans Roelens krijgt een rol toebedeeld in ‘Chantal’, de spin-off van ‘Eigen Kweek’.© Foto Kurt
Lien Henneco
Lien Henneco Medewerker KW

Recent raakte bekend dat de populaire West-Vlaamse fictiereeks ‘Eigen Kweek’ een spin-off krijgt onder de vorm van ‘Chantal’. De reeks draait rond politieagente Chantal Vanthomme, kind aan huis bij de familie Welvaert in ‘Eigen Kweek’. Maaike Cafmeyer kruipt opnieuw in de huid van Vanthomme. Ook Hans Roelens uit Lichtervelde krijgt een rol.

Naast Maaike Cafemeyer maken ook Kurt Defranq, Wim Opbrouck, Janne Desmet en Piet Depraitere deel uit van de cast. Ook Hans Roelens uit Lichtervelde krijgt een rol toebedeeld. Hij zal zo voor het eerst sinds lang in een grote televisieproductie te zien zijn.

Theater Periekel

In ‘Chantal’ zien we hoe het Chantal Vanthomme, de politieagente uit de razend populaire televisiereeks ‘Eigen Kweek’ zoveel jaar later is vergaan. Ze is intussen verhuisd naar de politiezone Spoorkin en gaat een nieuwe uitdaging aan als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem. De serie, bedacht en geschreven door acteur Mathias Sercu, toont hoe alleenstaande moeder Chantal haar mannetje staat in een machowereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Tussen de West-Vlaamse sterrencast duikt ook de naam op van Hans Roelens (60) uit Lichtervelde. Hans zal een kleine rol vertolken in de serie, die in het voorjaar van 2022 op één te zien zal zijn. “Ik ben jaren actief geweest in Theater Periekel in Diksmuide en Toneelkring Sint-Rembert in Torhout. Zo leerde ik zo’n 27 jaar geleden Mathias Sercu kennen ”, begint Hans.

Geen agent

“Enkele jaren geleden ben ik gestopt met acteren, omdat het moeilijk te combineren was met mijn job bij de politie. Intussen ben ik echter met vervroegd pensioen. Toen Mathias vroeg of ik geen interesse had om een rolletje te vertolken in ‘Chantal’, kon ik niet weigeren .”

Hans Roelens deed daarop auditie en werd uiteindelijk ook uitgekozen voor de rol. Daarnaast is Hans ook politieadviseur op de set. “Het is een humoristische serie, dus er wordt af en toe een loopje genomen met de waarheid. Voor bepaalde scenes geef ik tips aan de acteurs over hoe ze bijvoorbeeld een wapen in de hand moeten nemen.” Ironisch genoeg speelt Hans in de serie zelf geen politieagent. “Ik kan er niet veel over vertellen, maar het is iets totaal anders dan wat ik gewoon ben ”, zegt Hans.

Brussel Nieuwsstraat

Ondertussen heeft Hans Roelens er een eerste draaidag opzitten. Die opnames moeten allemaal coronaveilig gebeuren en dat brengt heel wat organisatie met zich mee. “Iedereen wordt getest alvorens ze de set betreden en alle maatregelen worden strikt nageleefd. Alles gaat er heel professioneel aan toe. Dat kan natuurlijk niet anders bij zo’n grote televisieproductie. Indrukwekkend om te zien. Ik voel me heel vereerd dat ik hier deel van mag uitmaken .”

Met deze rol is Hans niet aan zijn proefstuk toe. In het verleden was hij al te zien in het komische programma ‘Brussel Nieuwsstraat’ met Walter Baele en deed hij mee in een aantal reclamespots. “Het was alweer even geleden dat ik nog eens op de set stond, maar het is een fijne terugkeer. Ik sta ervoor open om in de toekomst weer meer acteerwerk te doen , zeker nu ik opnieuw wat meer vrije tijd heb. Al ben ik er niet actief naar op zoek. We zullen zien wat er op mijn pad komt”, besluit Hans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.