Bij ‘Komen Eten’ landen ze deze week bij de vaste juryleden van ‘Bake Off Vlaanderen’. En of ze uitpakken. Dominique Persoone maakte indruk met zijn menu, van oesters tot steak bearnaise.
De lat in ‘Komen Eten’ ligt deze week hoog, hoger, hoogst. De juryleden van ‘Bake Off Vlaanderen’ gaan bij elkaar tafelen. Herman De Dender mocht de week openen en werd daarvoor beloond met 58 punten. Op dag twee was het aanschuiven bij Wim Opbrouck, wiens lammetje eveneens scoorde. Hij kreeg 59 punten.
Voor Dominique Persoone hét moment om eens uit te pakken. Al was dat niet zo simpel zo blijkt, want de opnames vonden plaats op de warmste dag van het jaar. Aanvankelijk was hij zelfs wat nerveus voor zijn menukaart. Maar Persoone blonk van het zelfvertrouwen als het over zijn grote liefde – naast vrouwlief Fabby – gaat, namelijk eten. “Kleren zeggen me niks, schoenen zeggen me niks, maar good food? That’s life!”, klonk het. Het bleef daar niet bij: “Voor mij is eten de ultieme vorm van genieten. Dat is de grootste luxe die bestaat in de wereld.”
Over luxe gesproken: eten deed hij met oesters met een tartaar van Holstein, geflambeerd met Ibérico-vet. De zalm in kruidenkorst ging even smakelijk naar binnen en scoren deed hij al helemaal met steak bearnaise, een klassieker maar voortreffelijk uitgevoerd. Aan tafel waren ze alleen maar lyrisch. Al werd er van meet af aan halsreikend uitgekeken naar het dessert, want deze week kregen we ‘chocolate royalty’ zoals Wim Opbrouck het omschreef. Dominique pakte uit met Chocolate Lipstick Dame Blanche, wat uiteraard ook goed gesmaakt werd.
Eindigen deden ze in de hot tub, en met een gulle score voor Dominique. Voor het eten kreeg hij drie keer een tien, en voor sfeer en gezelligheid werd dat nog eens herhaald. De absolute perfectie dus, wat ook betekent dat Regula Ysewijn vanavond stevig aan de bak moet voor een status quo.
‘Komen Eten’, van maandag tot donderdag op Play4 en op GoPlay.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier