Bruggeling Ruben Callens mee op pad met Arnout Hauben op één

Ruben Callens, samen met Arnout Hauben en Philippe Niclaes. (gf)
Ruben Callens, samen met Arnout Hauben en Philippe Niclaes. (gf)
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Nadat hij eerder al te zien was in ‘Rond de Noordzee’ en ‘Dwars door België’ mocht Ruben Callens (29) een derde keer op pad met televisiemaker Arnout Hauben en cameraman Philippe Niclaes. De Bruggeling was ook voor de nieuwe reeks ‘Dwars door de Middellandse Zee’ actief als klankman en dronepiloot. En als jeugdige sfeermaker, als we zijn reisgezellen mogen geloven.

Maandagavond was de eerste aflevering te zien van Dwars door de Middellandse Zee . Arnout Hauben trekt in deze reis van Gibraltar naar Jeruzalem, samen met zijn trouwe metgezellen Philippe Niclaes en Ruben Callens.

“Na de eerste aflevering heb ik al heel wat reacties van vrienden en familie gekregen. Heel tof natuurlijk dat ze op televisie kunnen zien waarmee ik bezig ben. Het lijkt alsof we ons erg amuseren als drie vrienden en dat is ook zo. Dat is helemaal niet geacteerd”, vertelt Ruben. “Arnout en Philippe zijn allebei 14 jaar ouder, vandaar dat ze mij het jonge veulen noemen. Maar dat leeftijdsverschil is net verrijkend voor ons allemaal. Ik kan er al eens wat extra schwung insteken en zij leerden mij al iets bij over pensioensparen.” (lacht)

Dronebeelden

In het programma krijgen we naast de verhalende stijl van Arnout Hauben ook prachtige dronebeelden te zien van de landschappen die ze doorkruisen. De Bruggeling heeft dus een grote inbreng in het eindresultaat. “Eigenlijk ben ik opgeleid tot videomonteur en dat is ook al zes jaar mijn job bij productiehuis De chinezen. Maar te veel bezig zijn met een computer en te weinig avontuur, dat was voor mij toch wat te eentonig. Gelukkig kreeg ik van de opperhoofden bij De chinezen snel de goedkeuring om een dronecursus te volgen en kwam Arnout kort daarna met zijn idee op de proppen. Daarnaast fungeer ik ook als klankman.”

Sicilië

Het verdere verloop van de reis kan Ruben uiteraard nog niet verklappen, al licht hij wel al zijn hoogtepunt toe. “Dat was onze passage langs de Etna op het eiland Sicilië. Je verwacht er een op en top zuiders gevoel, maar wij waren er… in de sneeuw! Het landschap voelde heel ruw en woest aan, maar het was er enorm mooi. Voor mij alvast de plaats waar ik graag nog eens zou terugkeren”, klinkt het overtuigd.

“Sowieso denk ik dat het allround de mooiste trip is die we al maakten. Dwars door België was volgens mij fysiek het zwaarst, Rond de Noordzee bood het meest verrassingen, maar nu kregen we toch wel heel veel nieuwe dingen te zien. Nog een volgende trip? Daarvoor rekenen we op een ingeving van Arnout, die eerst verhalen opzoekt en daarin het voortouw neemt. Maar ik zeg zeker niet neen. Al mag het dan zonder corona zijn. Ditmaal moesten we onze trip noodgedwongen onderbreken op Malta en enkele maanden later terugkeren. Daardoor begint het programma nog zonder corona – je zag ons maandag nog gretig handen geven – maar komen er plots toch mondmaskers aan te pas.”

Campo Solar

Terwijl hij uitzonderlijke reizen op televisie maakt, keert Ruben ook nog steeds graag terug naar zijn geboortestreek. Hij is namelijk opgegroeid in Assebroek, maar verhuisde jaren geleden naar Gent.

“Mijn vriendin Jasmien Carlier en ik zijn allebei rasechte Bruggelingen, maar Gent was toch handiger voor onze jobs. En bovendien is het toch de tweede hoofdstad van West-Vlaanderen! Niet alleen voor mijn familie en vrienden kom ik nog graag terug, ik ben ook een van de organisatoren van Campo Solar. Dat is gestart als een klein evenement, maar is intussen uitgegroeid tot een waar zomerfestival. Zelf sta ik er in voor de muziekprogrammatie en het audiovisuele luik. Maar helaas zal het ook komende zomer nog op een alternatieve manier moeten plaatsvinden.”

(AD)

‘Dwars door de Middellandse Zee’, elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier