“Blij en positief verrast”: Frans en Ria Saint-Germain van vakantiewoning Aan de Blankaart winnen Met Vier in Bed-trofee

Ria en Frans met de trofee. © VTM
Anton Peene Reporter

In de laatste week van dit seizoen van het VTM-programma Met Vier in Bed ging de overwinning naar Frans Saint Germain en Ria Clyncke van vakantiewoning Aan de Blankaart. Ze behaalden 67 bedjes en werden donderdagavond uitgeroepen tot weekwinnaar.

Frans (70) en Ria (66) uit Diksmuide zijn al 48 jaar samen en het koppel is in horecamiddens heel bekend. Ze waren destijds de oprichters van Salons Saint-Germain en Pere et Mère. “Salons Saint-Germain lieten we zo’n tien jaar geleden over aan onze zoon Tim en zijn vrouw Eline. Pere et Mère is sinds enkele jaren in de goede handen van Jelle Devisch en Magali Demeersseman. Ik help er nog enkele keren per week mee in de keuken”, aldus Frans.

Frans en Ria haalden 67 bedjes. (foto VTM)
Frans en Ria haalden 67 bedjes. (foto VTM)

Toen de kinderen uit huis gingen, besliste het koppel om het grote huis om te vormen tot een vakantiewoning voor 15 personen. Met een prachtig zicht op De Blankaart is hun gelijknamige vakantiewoning Aan de Blankaart een ideale plek om te ontspannen. Dat kon tv-kijkend Vlaanderen op woensdag 27 augustus ontdekken, want Frans en Ria namen deel aan het VTM-programma Met Vier in Bed. “De opnames waren eind juni. Als activiteit gingen we met De Blankaart-conservator Guido Vandenbroucke varen met de fluisterboot. De avond ervoor amuseerden we ons in café De Speelman in Woumen.”

BellaRosa en Talbot House

Na de laatste aflevering van de week raakte bekend dat Aan de Blankaart weekwinnaar werd. Naast Frans en Ria waren er nog twee deelnemers uit de regio. Zo was er op dinsdag Landhuis BellaRosa in Kemmel en donderdagavond kwam Talbot House in Poperinge aan bod. Zij haalden respectievelijk 65 en 62 bedjes. “We zijn blij, tevreden en trots met deze overwinning”, reageerden de winnaars. Frans en Ria vlogen elkaar in de armen en er was zelfs een traantje van geluk te bespeuren. “Ik was een beetje geschrokken, want het was toch een verrassing.”

Meer info: aandeblankaart.be of info@aandeblankaart.be. Iepersteenweg 72 in Woumen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier