BEKIJK – Aspe viert 20ste verjaardag: zo ging de iconische serie dag op dag 20 jaar geleden van start

Exact twintig jaar geleden, op 13 februari 2004, kwam de allereerste aflevering op antenne bij VTM. © VTM
Redactie KW

Hoofdinspecteur Pieter Van In drinkt er waarschijnlijk een Duveltje op: vandaag blaast de iconische VTM-serie Aspe, naar de boeken van Pieter Aspe, twintig kaarsjes uit.

Exact twintig jaar geleden, op 13 februari 2004, kwam de allereerste aflevering op antenne bij VTM. Tien seizoenen later groeide Aspe uit tot een legendarische policier, met een al even legendarische Herbert Flack in de hoofdrol. Hoofdinspecteur Pieter Van In doorzwom zowel op professioneel als op privévlak heel wat woelige watertjes, maar beet zich als een pitbull vast in elke zaak om de misdaad in Brugge te lijf te gaan.

‘De Midasmoorden’ was de eerste aflevering waarin kijkend Vlaanderen Pieter Van In (Herbert Flack), onderzoeksrechter Hannelore Martens (Francesca Vanthielen) en inspecteur Guido Versavel (Lucas Van den Eynde) leerde kennen. Speciaal voor de twintigste verjaardag van Aspe kunnen fans nu alle seizoenen herbekijken via VTM GO+. Vanaf vrijdag 16 februari is Aspe ook vanaf het prille begin elke vrijdagavond om 20.35 uur te herbekijken bij VTM 3 en vanaf 18 februari ook elke zondagnamiddag om 14.20 uur bij VTM.

Bekijk hier hoe Aspe 20 jaar geleden van start ging op VTM:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier