B&B BBruT al maanden volgeboekt na ‘Met Vier in Bed’: “Sinds die maximumscore ging het echt hard voor ons”

“Sinds die maximumscore is het hard gegaan voor ons”, vertellen David en Saskia. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een jaar nadat David Verheyden (49) en Saskia Vermeersch (52) in ‘Met Vier in Bed’ een maximumscore behaalden, gaat het nog steeds bijzonder goed met hun B&B BBruT in Dudzele. “Ik heb mijn hoofdjob in Oostende nog wat teruggeschroefd om alles hier samen met Saskia rond te krijgen”, zegt David Verheyden. “En we hebben op het domein nu ook nog een pop-upzomerbar ingericht.”

Met hun erg landelijk gelegen B&B BBrut in Dudzele, een deelgemeente van Brugge, realiseerden David Verheyden en Saskia Vandermeersch vorig jaar in de zomer een absoluut record in de geschiedenis van het VTM-programma Met Vier in Bed. Ze kregen van elk deelnemend koppel op iedere categorie de maximumscore: 90/90 dus.

Geen horeca-ervaring

Het koppel was toen nauwelijks twee jaar bezig met de B&B en had bij de start ervan geen enkele horeca-ervaring. Saskia werkte voorheen in een commerciële functie bij Telenet en David werkte – nu nog deeltijds – bij het interieurbedrijf ORAC Decor in Oostende. Ze woonden twintig jaar in Hofstade bij Mechelen maar kwamen om te ontspannen al eens graag naar de kust en het achterliggende gebied, met Brugge en zeker ook Damme als favoriete plaatsjes.

Ratrace

“Na vele jaren in de professionele ratrace begonnen we te denken dat er toch ook wel een ander, iets rustiger leven moest mogelijk zijn; in een mooie omgeving”, zo vertelden ze ons vorig jaar. En toen ze een mooie, oude boerderij vonden in Dudzele, vlak bij Oostkerke (Damme), hapten ze toe en realiseerden ze hun B&B. “Sinds die maximumscore is het hard gegaan voor ons. We zijn nog steeds maanden op voorhand volgeboekt en de boekingen voor 2025 lopen ook vlot binnen”, zegt David. “Dat is zeker een blijvend effect van die uitzending. Het leuke is ook dat veel mensen terugkomen na een eerste verkennend bezoek. Intussen heb ik mijn hoofdjob nog wat teruggeschroefd, ik werk nu nog in een 3/5-stelsel zodat ik Saskia hier goed kan bijstaan.”

“We zijn nog steeds maanden op voorhand volgeboekt en de boekingen voor 2025 lopen ook vlot binnen”

Sinds vorig jaar hebben David en Saskia de infrastructuur hier en daar wat aangepast. Zo werden op de parkeerplaats nieuwe waterdoorlatende steentjes gelegd. “Nog nieuw is dat we drie kunstwerken in cortenstaal van kunstenaar William Roobrouck hebben geplaatst. Een van zijn bekende werken staat op de rotonde in de Heistlaan in Heist”, vertelt David.

Pop-upzomerbar

“En we hebben ook een pop-upzomerbar ingericht in en rond een schuur op het domein die tot nu toe ongebruikt bleef. Er kwamen immers heel wat fietsers vragen of ze hier iets konden drinken. Dus we hebben ingespeeld op die vraag, maar we waken er wel over dat de rust van de B&B-gasten niet verstoord wordt.” Summer Pop Up Bar(n) is nog geopend tot half september, steeds op zaterdag en zondag.

Het nieuwe seizoen van ‘Met Vier in Bed’ is momenteel van maandag tot en met donderdag om 20.35 uur te zien op VTM en via VTM GO.

(PDV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier