Quindo groeit en opent nieuwe audiovisuele studio met een GreenKey-scherm

“De Creative Studio is modulair, uitgerust met een GreenKey-scherm, camera's, belichting en audioapparatuur”, aldus Broos Claerhout (links) © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Lions Club Liederik Harelbeke, een serviceclub met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, steunt Quindo en financierde de volledige inrichting van hun nieuwe audiovisuele studio. “Quindo groeit. We bereiken steeds meer jongeren in allerlei projecten en gaan aan de slag met andere mediavormen”, zegt coördinator Broos Claerhout.

In 2023 bereikte Quindo zo’n 1.400 jongeren. Door middel van storytelling en mediaproductie leren ze in actieve sessies hun verhaal structureren en te brengen in verschillende mediavormen zoals podcasts, radioshows, video’s of fotoreeksen. “Onze locatie werd te klein én we zien steeds meer vragen en projecten met nadruk op foto en video”, vertelt Broos Claerhout. Met een groeiend bereik en een steeds evoluerend medialandschap, was er behoefte aan nieuwe ruimtes.

“Onze locatie werd te klein én we zien steeds meer vragen en projecten met nadruk op foto en video” – Broos Claerhout

Quindo kreeg van Stad Kortrijk en Howest twee nieuwe lokalen ter beschikking in Muziekcentrum Track en opende op 13 februari een audiovisuele studio dankzij de integrale steun van Lions Club Liederik Harelbeke en een jongerenliving met de steun van Matexi. De Creative Studio is modulair, uitgerust met een GreenKey-scherm, camera’s, belichting en audioapparatuur, waardoor het geschikt is voor verschillende media.

Op 13 februari opende Quindo ook hun jongerenliving met de steun van Matexi
Op 13 februari opende Quindo ook hun jongerenliving met de steun van Matexi © MD

Lions Club Liederik volgt Quindo op de voet en zag in het nieuwe project de uitgelezen kans om hun sociale impact te vergroten. “Het is onze missie om financiële gaten te vullen en het leven van iedereen beter te maken. Wij dragen jeugd, inclusie en cultuur hoog in vaandel, drie pijlers die samenkomen bij Quindo. We waren zeer onder de indruk van wat hier leeft en gebeurt. Bij Quindo leren allerlei jongeren zelf achter het stuur van hun verhaal te kruipen. Naast verschillende vaardigheden geeft dat ook een serieuze boost aan hun zelfvertrouwen” vertelt Jan Bonte van Lions Club Liederik. “Tijdens de rit naar huis hadden we al besloten het project helemaal te sponsoren. We zijn trots op de studio en wensen Quindo veel succes. Doe zo voort, wij supporteren aan de zijlijn.”

“Wij dragen jeugd, inclusie en cultuur hoog in vaandel, drie pijlers die samenkomen bij Quindo. We waren zeer onder de indruk van wat hier leeft en gebeurt” – Jan Bonte

De Creative Studio stelt jongeren in staat om met state-of-the-art materiaal aan de slag te gaan. “De nieuwe studio zal gebruikt worden in allerlei projecten, maar zeker ook voor jongeren met ideeën. Goesting om eens te komen kijken? Geef een seintje!” vult Blixa Declerck aan, jeugdwerker bij Quindo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier