Michiel Ameloot wordt nieuwe hoofdredacteur van VTM Nieuws

Michiel Ameloot is afkomstig van Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge. (foto DPG Media)©HAND OUT DPG MEDIA BELGAIMAGE
Michiel Ameloot is afkomstig van Pollinkhove, een deelgemeente van Lo-Reninge. (foto DPG Media)©HAND OUT DPG MEDIA BELGAIMAGE
Redactie KW

Michiel Ameloot (40) wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij neemt de fakkel over van Nicholas Lataire (41), die directeur wordt van News City.

Michiel Ameloot, afkomstig van Pollinkhove, begon zijn carrière als journalist bij TV Oost en werd er later ook anker en hoofdredacteur. In 2012 maakte hij de overstap naar VTM Nieuws, eerst als algemeen journalist en later als sportjournalist. In 2018 werd hij aangesteld als hoofdredacteur sport bij de eengemaakte sportredactie van DPG Media, de groep van onder meer HLN, VTM Nieuws en De Morgen. “Nieuws maken is niet alleen topsport, het is bij uitstek een ploegsport”, reageert Ameloot. “Ik kijk ernaar uit om elke dag met de redactie van VTM Nieuws samen te werken.”

Zoals eerder al aangekondigd volgt Nicholas Lataire op 1 januari Paul Daenen (65) op als directeur News City. Daenen gaat na een journalistieke carrière van veertig jaar met pensioen. De hele structuur aan de top van News City wordt vereenvoudigd. Vanaf 2021 zijn er vier pijlers met elke een eigen hoofdredacteur. Brecht Decaestecker blijft HLN leiden. Hij stuurt de site én de krant aan. Huidig medehoofdredacteur Dimitri Antonissen wordt adjunct-hoofdredacteur HLN. Michiel Ameloot zal VTM Nieuws, Online Video en Sport leiden. An Meskens is hoofdredacteur van de pijler Showbizz en Magazines. Frederik De Swaef ten slotte bouwt de nieuwe pijler Gids & Entertainment uit. Geert Desmet (51), huidig nieuwsmanager bij HLN, vervangt vanaf 18 januari 2021 Michiel Ameloot als chef sport van de eengemaakte sportredactie bij DPG Media.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.