Man met co-intoxicatie weggevoerd met MUG-heli

Redactie KW

In Houthulst is vrijdag een man onwel geworden door CO-intoxicatie. Een MUG-helikopter kwam ter plaatse en bracht de man naar het ziekenhuis in Brugge.

Het incident gebeurde in de Hoge Ieperweg in Houthulst. Een alleenstaande zelfstandige werd er door de buren gevonden. Klanten hadden de buren opgebeld omdat ze geen antwoord kregen op de telefoon van de man. Toen de buren gingen kijken vonden ze hem bewusteloos in de living.De oorzaak ligt wellicht bij een slecht onderhouden gaskachel. De brandweer stelde een verhoogde concentratie CO vast.. De getroffen man was op geen enkel moment in levensgevaar.

Advies

Het wordt wat kouder en dus gaan de mensen in huis meer verwarmen. En daarbij is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Bruno Denys, brandweer Houthulst:

“In eerste instantie moet je ervoor zorgen dat de toestellen die gebruikt worden, dat die correct worden onderhouden, zeker wat gastoestellen betreft of kolenkachels. Dat zijn de meest gevaarlijke toestellen. In tweede instantie moeten we zorgen dat de schoorsteen de verbrandingsgassen voldoende kan afvoeren, deze dus op regelmatige tijdstippen laten reinigen.”

(AC, foto AC)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.