Jong en oud fietsen met Museeuw op Think Pinksteren in Bredene

Redactie KW

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei stond het pinksterweekend in Bredene volledig in het teken van de fiets en Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Onvoldoende bewegen is een belangrijke risicofactor bij borstkanker en daar wou men extra aandacht aan geven met het sportieve evenement Think Pinksteren.

Vanuit het Bredense Staf Versluyscentrum werden gedurende deze drie dagen telkens dagtochten van 100 of 150 km uitgestippeld en heel wat randanimatie voorzien. In de marge van het fietsevent zette ook wielerkampioen Johan Museeuw jongeren aan om te kiezen voor de (koers)fiets. Daarom stond er maandagnamiddag een speciale fietstocht van 15 km op het programma samen met de ex-wereldkampioen.

Museeuw

“We reden in groep onder politiebegeleiding. Het was geen wedstrijd maar net bedoeld om even te proeven van een fietsevenement. Fietsen is leuk recreatief en wie weet is dit de aanzet voor sommige kinderen om verder te gaan met fietsen als sport”, aldus Johan Museeuw, die het evenement zo hielp ondersteunen.

(KM, foto KM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.