I-Cleantech Vlaanderen in Oostende voorgesteld

Redactie KW

I-Cleantech Vlaanderen, een koepelorganisatie voor de sector van schone en zuivere technologie, is maandagmorgen in Oostende gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) en vier Vlaamse provinciegouverneurs. De koepelorganisatie moet de ontwikkeling van schone technologieën in Vlaanderen stimuleren en de sector in het buitenland een gezicht geven.

“Het is hoog tijd om oplossingen te zoeken voor onze klimaatproblematiek en nakende grondstoffenschaarste”, aldus Lieten, die haar schouders onder het project zette. “I-Cleantech moet als hefboom fungeren voor een duurzame economische en maatschappelijk ontwikkeling.” Behalve voor promotie zorgen in het buitenland, moet de koepel ook cleantechbedrijven aantrekken.

Speerpunten

Tijdens de persconferentie werden ook de speerpunten van de 5 provinciale cleantechantennes belicht. Elke provincie focust op een onderdeel van de sector, zoals water of materialen. In een tweede fase zullen de provincies hun kennis met elkaar delen. De vijf Vlaamse provinciegouverneurs, met uitzondering van André Denys die wegens gezondheidsredenen verstek moest geven, tekenden een samenwerkingsakkoord.

I-Cleantecht wil binnen vier jaar 100 leden uit de bedrijfswereld, bedrijfsfederaties, overheden, kennisinstellingen en middenveldorganisaties vertegenwoordigen.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier