Geert Noppe uit Kuurne schrijft boek over Wereldoorlog I

Geert Noppe. (Foto BWB) © Foto BWB
Redactie KW

Geert Noppe bracht onlangs het boek ‘Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Groote Oorlog’ uit. De Kuurnenaar is gepassioneerd door de frontstreek en Wereldoorlog I.

Geert Noppe (59) groeide op in Hulste maar woont al een hele met zijn echtgenote Monica Raquet aan de Brugsesteenweg. Na een opleiding Latijn-Grieks aan het Sint-Amandscollege behaalde Geert een licentie kinesitherapie aan de Gentse Universiteit. Naast het schrijven van zijn laatste boek, speelt Geert af en toe gids. “Mijn interesse voor Wereldoorlog I is het gevolg van de verhalen van mijn grootoom en oud-strijder van WO I Georges Benoit. Georges is de grootvader van Marc (Marcel) Benoit en de overgrootvader van de huidige burgemeester Francis Benoit. Ik denk dat ik een bibliotheek boeken uitgelezen heb over WO I.”

Voor het schrijven van zijn boek heeft Geert Noppe meer dan tien jaar lang samen met dokter André Boel de Westhoek uitgekamd en de nodige onderzoeken verricht. “Tijdens een bezoek aan de Ieperse Menenpoort merkte ik 17 Ghurka-soldaten uit het Britse leger op naast flink wat strijders met andere nationaliteiten. Zo rijpte het idee om een werk te maken over de multiculturele samenleving in de Westhoek van 1914 tot 1918”, aldus Geert Noppe.

(JPDK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.