Moderne vakantiewoning midden in de Stadense velden opent de deuren: “Het zicht is een absolute troef”

‘De Foncier’ is een nieuwbouw vakantiewoning met ruimte voor maar liefst twintig personen. © SV
Redactie KW

Op de flanken van de Stadenberg kan je sinds kort ‘De Foncier’ vinden. Het gaat om een nieuwbouw vakantiewoning met ruimte voor maar liefst twintig personen. De benedenverdieping beschikt over zeven slaapkamers en zeven badkamers, terwijl de leefruimte en het ruime terras zich boven bevinden. “Een bewuste keuze”, aldus eigenaar Ward Vanacker.

Charlotte Louchaert (37) en Ward Vanacker (32) kochten zowat tien jaar geleden een perceel langs de Kasteelstraat, waar toen nog een oud huisje stond. Dat gebouw werd volledig gesloopt en in het afgelopen anderhalf jaar werd er een moderne vakantiewoning opgetrokken. “Mijn vrouw is afkomstig van Westrozebeke”, legt Ward uit. “Destijds hebben we deze grond gekocht met het idee hier zelf te komen wonen, maar uiteindelijk zijn we naar Houthulst getrokken. Ik werk in de transport- en brandstoffensector en kreeg de kans om het bedrijf daar over te nemen. We wonen inmiddels naast het bedrijf. We hebben even overwogen om dit perceel weer te verkopen, maar gelukkig hebben we dat niet gedaan.”

Comfort centraal

Ward vertelt dat hij en zijn echtgenote door de jaren heen vaak vakantiewoningen met hun families hebben bezocht. “Wij zijn met vijf thuis, en mijn vrouw met drie. We hebben dus behoorlijk wat ruimte nodig, vooral voor de kinderen. Die ervaring hebben we meegenomen naar deze woning. Soms zit het in de details; zo hebben we een vaste barbecue en een klaptafeltje erbij. Comfort staat centraal, maar we hechten ook veel waarde aan veiligheid en kindvriendelijkheid. We hebben het volledige perceel bewust omheind om te voorkomen dat de kinderen in de velden gaan spelen. Later plaatsen we nog een poortje bij de buitentrap op het terras.”

Speelkelder

Op de benedenverdieping van De Foncier bevinden zich zeven slaapkamers, elk met een eigen toilet en badkamer. De bovenverdieping biedt een ruime woonkamer, keuken en eetruimte. Verder is er een langgerekte tuin met zithoek, vuurschaal en speeltoestellen voor kinderen, evenals een kelder met biljart- en voetbaltafel. Er is ook rekening gehouden met mindervalide of minder mobiele gasten: een van de kamers is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, met bredere deuren en een aangepaste badkamer, en er is een lift geïnstalleerd. “Charlotte en ik vinden het belangrijk dat ook minder mobiele mensen van een weekendje weg kunnen genieten”, zegt Ward.

Nog een vakantiewoning

Het is niet de eerste vakantiewoning van Ward en Charlotte. “Drie jaar geleden hebben we een koppelwoning in Langemark-Poelkapelle gekocht met vier slaapkamers, die we omgevormd hebben tot onze eerste vakantiewoning. Die is nu al twee jaar in verhuur en loopt zeer goed. Dit succes heeft ons aangespoord om een tweede, grotere vakantiewoning te realiseren. Hoewel hier en daar nog wat afwerking nodig is, is de woning vrijwel klaar. Vanaf september verwelkomen we de eerste gasten, en we merken nu al veel interesse.”

Wandelmogelijkheden

Het ruime terras met uitzicht op de velden is ontegensprekelijk de grootste troef van De Foncier, vernoemd naar de geschiedenis van het kasteel dat ooit aan de Kasteelstraat stond. “Onze architect adviseerde vanaf het begin om het uitzicht optimaal te benutten”, vertelt Ward. “Bij helder weer kun je zelfs de Kemmelberg zien. Extra pluspunten zijn de mooie wandelmogelijkheden en de nabijheid van wijndomein Choupette.” (SVA)

Voor een verblijf in de splinternieuwe vakantiewoning betaal je in het hoogseizoen 2.100 euro voor een weekend en 1.950 euro voor een midweek. In het laagseizoen bedragen de prijzen respectievelijk 1.900 en 1.750 euro. Meer informatie vind je op defoncier.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier