Minigolf Overleie, uitgebaat door vrijwilligers, elke dag open tijdens de zomervakantie

Na enkele eerste pogingen had schepen Wouter Allijns op baan 2 slechts twee slagen nodig, gemiddeld zijn er dat vier © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Tijdens juli en augustus is de minigolf in het Astridpark opnieuw elke dag open van 14 tot 19 uur, inclusief feest- en brugdagen. Een laatste spelletje kan tot 17.30 uur worden ingezet. Je hoeft niet te reserveren. Een team van vrijwilligers leidt er alles in goede banen.

Minigolf Overleie bestaat volgend jaar 55 jaar. “De minigolf in het Astridpark blijft een heel laagdrempelig vrijetijdsaanbod voor zowel bewoners van Overleie als alle Kortrijkzanen. Vorig jaar mocht de minigolf maar liefst 6.780 bezoekers verwelkomen. Daarmee werd het record van 2022 (6.430) opnieuw gebroken. Dat is allemaal mogelijk dankzij onze enthousiaste ploeg vrijwilligers. Daar is de stad zeer dankbaar voor”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport en Vrijwilligers

De toegangsprijzen voor een spelletje minigolf zijn ongewijzigd gebleven. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 1 euro, wie ouder is dan 12 betaalt 3 euro. Daarnaast kunnen ook 20 gespaarde Uitpaspunten in het wijkcentrum worden omgewisseld voor een minigolfbeurt. Een drankje of een ijsje kosten 2 euro. In totaal zijn er 18 banen. Voor een spelletje met vier personen mag je rekenen op anderhalf uur plezier.

“Waarom we het doen? In een groene en gezellige sfeer geniet je mee van de mensen die hier spelen. Het Astridpark is één van de mooiste plekjes van onze stad”, klinkt het bij de vrijwilligers. Het Wijkteam kreeg onlangs zelfs een speciale vraag van buurtbewoners. Zij stappen deze zomer in het huwelijksbootje en wensten de minigolf te reserveren om er voor hun avondfeest een balletje te slaan.

De minigolf in het Astridpark valt binnen de werking van het Wijkteam Noord dat gevestigd is in het wijkcentrum op Overleie. Net voor de start van de zomervakantie, op zondag 30 juli, organiseert Wijkteam Noord een picknick voor buurtbewoners in het Astridpark. Deelnemers krijgen een gratis minigolfticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier