“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

We zien vlnr Frans Lignel, Flore Verkest, Els Veraverbeke, Dimitry Soenen, Ives Goudeseune, Jan Dewilde, Thomas Lignel, Lieven Stubbe, Mira Vandecasteele en Christine Platteau. © EF
Anton Peene Reporter

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.

“Het was voor ons een stap in het onbekende, maar we zijn heel trots op dit project”, zegt Thomas Lignel (47) van Spar Ieper. Thomas zal in december de leiding nemen over Spar Wervik en hij was heel betrokken bij dit project. “Mijn vader Frans Lignel weet veel over de Ieperse geschiedenis en hij kent goed Lieven Stubbe. Samen met Lieven en een werkgroep deskundigen selecteerden we de foto’s die zeker in het album moesten komen. Met de rijke geschiedenis van Ieper kan je vier of vijf boeken vullen. Na veel voorbereiden en brainstormen kwamen we tot 175 foto’s. De ontwikkeling en productie van het album was in handen van de firma Local Loyalty Group uit Tilburg.”

Ieperse musea

Voor de foto’s gingen ze ook bij de Ieperse musea aankloppen. “We wilden niet alleen over de oorlog hebben. Er zijn 20 thema’s in het boek verwerkt, waaronder thema’s over de Lakenhallen en de Vestingen bijvoorbeeld. Het was enorm leerrijk en het eindresultaat mag er zijn. Met dit collector’s item willen we onze lokale betrokkenheid op een originele manier tonen. We hopen dat het een plaatsje zal krijgen in veel boekenkasten. Het album is een primeur voor West-Vlaanderen en ik vond het een van de mooiste projecten uit mijn professionele loopbaan.”

Ruilbeurs

Intussen kunnen de klanten volop sparen voor een vol album. “Per aankoop van 10 euro ontvangen ze drie stickers. De eerste 100 klanten met een vol album ontvangen een voucher voor vier gratis gidsbeurten in het Ieperse centrum. Er zijn 6.000 albums beschikbaar en de actie loopt normaal tot eind oktober. Het kan zijn dat we die termijn nog verlengen. We voorzien ook nog een ruilbeurs waar je de dubbeltjes kan inwisselen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier