Fietszoektocht langs oude spoorwegen in Koekelare en Gistel

Koekelare en Gistel organiseren samen de Zomerzoektocht.©GINO COGHE Foto Coghe
Koekelare en Gistel organiseren samen de Zomerzoektocht.©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De Zomerzoektocht hangt dit jaar haar karretje vast aan het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’. De gemeente Koekelare en stad Gistel slaan de handen in elkaar om er een prachtige gezinsrit van te maken waarmee een prijzenpot van 1.000 euro te winnen valt.

“Van 1 juni tot en met 30 september kan iedereen opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse Zomerzoektocht voor het hele gezin”, opent Jessy Salenbien, schepen voor Toerisme van Koekelare.

“Het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’ vormt een mooie aanleiding om ons karretje aan vast te hangen. We volgen onder meer het traject van de Spoorlijn 62 Torhout-Oostende (de huidige Groene 62) en de oude Tramlijn 342 Brugge-Koekelare-Leke. Koekelare en Gistel slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar om er zowel een schitterende fietsrit als een boeiende zoektocht van te maken. Je kunt starten in beide gemeenten.”

De zomerzoektocht ‘Speuren naar sporen tussen Gistel en Koekelare… en vice versa’ is geschikt voor jonge én volwassen fietsers.

“Omdat we onze krachten bundelen, telt de prijzenpot liefst 1.000 euro streekproducten”

Ann Bentein, schepen voor Toerisme van Gistel: “In lusvorm leggen we grotendeels via de knooppunten een 38-tal kilometer af. Dit staat garant voor een hele dag fietsplezier op een rustig tempo in eigen streek. Er zijn onderweg verschillende interessante stopplaatsen en mogelijkheden tot een bezoek aan het Käthe Kollwitz Museum, Fransmansmuseum, Abdij Ten Putte of de Oostmolensite met de molen, het bezoekerscentrum en wielermuseum De Gistelse Flandriens.”

“Of je kan even halt houden aan het groendomein de Stationsput of De Mote. Maar uitrusten of gezellig iets eten/drinken kan deze zomer bij uitstek aan een van de horecazaken onderweg.”

Prijzenpot

Zoals steeds is deze zoektocht gratis en is er een prijzenpot te verdelen onder de winnaars. “Dit jaar valt er liefst 1.000 euro aan streekproducten te winnen”, besluiten beide schepenen in koor. “Dat is het voordeel van de krachten te bundelen.”

Het deelnameformulier telt 15 vragen en is te downloaden op de websites van Koekelare en Gistel. Het is verkrijgbaar bij de dienst toerisme Koekelare, het Vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel en in de bibliotheken van beide gemeenten. Op eenvoudig verzoek kan het ook per mail of post toegestuurd worden. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten