KW Zomertip: Fascinerende skeletten in MuseOs

MuseOs
Redactie KW

Wat minder weer of te warm? Dan is een bezoekje aan een van de vele boeiende musea aan onze kust een fijne oplossing. Een van onze favorieten is het minder bekende MuseOs.

Dit interactieve natuurhistorische museum, verspreid over drie verdiepingen, is een aanrader voor kinderen en volwassen. MuseOs is het levenswerk van de gepassioneerde biologen, Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt die hun passie willen delen met de wereld. Je ontdekt er een veelheid van schedels en skeletten van gewervelde dieren, ook van diersoorten waar je wellicht zelfs nog nooit van gehoord hebt. De grootste schedel is van een potvis, de kleinste van een dwergvleermuis. Het grootste skelet is van een olifant, het kleinste van een zeepaardje. De oudste schedel is van een oerrund, 120.000 jaar oud! Een echte must-visit!

MuseOs, Veurnestraat 2 in Koksijde-Dorp. Open elke zondag, maandag, woensdag en donderdag in de schoolvakanties, andere dagen alleen op afspraak. Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis. Jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Volwassenen: 7 euro.